Прејди на содржината

Предлошка:Класична механика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка
 • Предлошкава содржи расклопни списоци со {{расклопен список}}. По основно, сите списоци се склопени.
  За списокот да се прикаже расклопен (отворен), применете го {{Класична механика |expanded=all}}
  (или, ако е овозможено, {{Класична механика |all}}, т.е. без „expanded=“).
  За да се прикажува расклопен даден список, а другите да останат затворени,
  use {{Класична механика |expanded=име на списокот}} (или, ако е овозможено, {{Класична механика |име на списокот}} )
  каде име на списокот е едно од следниве:
  • гранки
  • основни поими
  • записи
  • клучни теми
  • вртење
  • научници

  (изоставете ги наводниците).
 • На оваа страна, предлошката е поставена така што ја прикажува целата своја содржина (на пр. {{Класична механика|all}}).

Поврзано