Предлошка:Инфокутија спортска сезона

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Инфокутија спортска сезона
[[Image:{{{лого}}}|200px|Инфокутија спортска сезона]]
Лига {{{лига}}}
Спорт {{{спорт}}}
Временски период {{{период}}}
Број на игри {{{бр на игри}}}
Број на тимови {{{бр на тимови}}}
Вкупна посетеност {{{посетеност}}}
ТВ Партнер/и {{{ТВ}}}
[[{{{драфт врска}}}|{{{драфт}}}]]
Топ пик на драфтот {{{топ пик}}}
Драфтуван од {{{драфтуван}}}
{{{сезона}}}
Сезонски шампиони {{{сез шампиони}}}
Лигашки шампиони {{{лиг шампиони}}}
  вице-прваци {{{2 место}}}
Сезона [[{{{МВП врска}}}|МВП]] {{{МВП}}}
Најдобар стрелец {{{нај стрелец}}}
Влезени од {{{влезени од}}} {{{влезени}}}
Одпаднати во {{{одпаднати во}}} {{{отпаднати}}}
[[{{{плејоф врска}}}|{{{плејоф}}}]]
[[{{{конф1 врска}}}|{{{конф1}}}]] шампиони {{{конф1 шамп}}}
  {{{конф1}}} вице-прваци {{{конф1 вице}}}
[[{{{конф2 врска}}}|{{{конф2}}}]] шампиони {{{конф2 шамп}}}
  {{{конф2}}} вице-прваци {{{конф2 вице}}}
[[{{{конф3 врска}}}|{{{конф3}}}]] шампиони {{{конф3 шамп}}}
  {{{конф3}}} вице-прваци {{{конф3 вице}}}
{{{плејоф}}} [[{{{плејоф МВП врска}}}|МВП]] {{{плејоф МВП}}}
[[{{{финале врска}}}|{{{финале}}}]]
[[{{{финале врска}}}|{{{финале}}}]] шампиони {{{финале шамп}}}
  Вице-прваци {{{финале вице}}}
{{{финале}}} [[{{{финале МВП врска}}}|МВП]] {{{финале МВП}}}
{{{сезонскалистаиме}}} сезони

[[{{{предсезонаврска}}}|← {{{предсезонагод}}}]]

[[{{{следсезонаврска}}}|{{{следсезонагод}}} →]]


{{Инфокутија спортска сезона
| име      =
| боја      =
| боја на текст    =
| лига      =
| спорт      =
| лого       =
| пиксели      =
| текст     =
| период     =
| бр на тимови   =
| посетеност   =
| ТВ        =
| драфт      =
| драфт врска    =
| топ пик     =
| драфтуван    =
| сезона      =
| сез шампиони  =
| име на сезонски шампиони =
| лиг шампиони  =
| име на лигашки шампиони =
| 2 место  =
| МВП   =
| МВП врска     =
| нај стрелец    =
| влезени     =
| влезени од  =
| одпаднати     =
| одпаднати оп   =
| плекоф     =
| плејоф врска  =
| конф1      =
| конф1 врска    =
| конф1 шамп   =
| конф1 вице =
| конф2      =
| конф2 врска   =
| конф2 шамп   =
| конф2 вице =
| плејоф МВП   =
| плејоф МВП врска =
| финале      =
| финале врска   =
| финале шамп   =
| финале вице =
| финале МВП    =
| финале МВП врска =
| сезонскалиста   =
| сезонскалистаиме =
| предсезонагод =
| предсезонаврска =
| следсезонаврска =
| следсезонагод =
}}