Предлошка:Инфокутија за личност

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија за личност
[[Податотека:{{{портрет}}}|225px|]]
Роден {{{родено-име}}}
{{{роден-дата}}}
{{{роден-место}}}
Починал {{{починал-дата}}}
{{{починал-место}}}
{{{починал-причина}}}
Почивалиште {{{почивалиште}}}
Родно место {{{родно_место}}}
Националност {{{националност}}}
Народност {{{народност}}}
Познат {{{познат}}}
Занимање {{{занимање}}}
Сопружник {{{сопружник}}}
Татко {{{татко}}}
Мајка {{{мајка}}}
Родители {{{родители}}}
Роднини {{{роднини}}}
Деца {{{деца}}}
{{{lbl1}}}{{{data1}}}
{{{lbl2}}}{{{data2}}}
{{{lbl3}}}{{{data3}}}
{{{lbl4}}}{{{data4}}}
{{{lbl5}}}{{{data5}}}

Начин на користење[уреди извор]

{{Инфокутија за личност
| име       = 
| портрет     = 
| px       = 
| опис      = 
| родено-име   = 
| роден-дата   = 
| роден-место   = <!-- населено место, административен регион, суверена држава.-->
| починал-дата  = <!-- {{починал на и возраст|df=yes|гггг|мм|дд|гггг|мм|дд}} (прво дата на смрт, а потоа дата на раѓање) -->
| починал-место  = <!-- населено место, административен регион, суверена држава.-->
| починал-причина = 
| почивалиште = 
| националност  = 
| народност    = 
| наставка    = <!-- ова е наставка за полињата „Роден“ и „Починал“. ако
           го нема ова поле, ништо нема да се смени -->
| наставка1    = <!-- ова е наставка само за полето „Роден“ -->
| наставка2    = <!-- ова е наставка само за полето „Починал“ -->
| познат     = <!-- овде треба да стои по што е позната личноста. пр. „по улогата во Бетмен“ -->
| занимање    = 
| сопружник    = 
| татко      = 
| мајка      = 
| родители    = 
| роднини     =
| деца      = 
| lbl1      = <!-- Додатно поле 1 -->
| data1      = <!-- Податок за додатното поле 1 -->
| lbl2      = 
| data2      = 
| lbl3      = 
| data3      = 
| lbl4      = 
| data4      = 
| lbl5      = 
| data5      = 
| lbl-style    = <!-- Стил на додатните полиња -->
}}