Предлошка:Инфокутија за државник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Инфокутија за државник

Роден
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.


Ве молиме користете го соодветното име кога го поставувате оваа предлошка на една страница (на пример следниве сите пренасочуваат тука):

  • Инфокутија за канцелар
  • Инфокутија за генерален гувернер
  • Инфокутија за претседател (Infobox President)
  • Инфокутија за потпретседател
  • Инфокутија за премиер
  • Инфокутија за потпретседател

Начин на користење:

{{Инфокутија за државник
| име			 = 
| слика			 = 
| големина		 = 
| опис			 = 
| маласлика		 = 
| звање			 = 
| ред			 = 
| мандат_поч		 = 
| мандат_крај		 = 
| заменик_претседател	 = 
| заменик_премиер	 = 
| заменик		 = 
| претседател		 = 
| претходник		 = 
| следбеник		 = 
| претходник1		 = 
| следбеник1		 = 
| роден_дата		 = 
| роден_место		 = 
| умрел_дата		 = 
| умрел_место		 = 
| наставка		 = 
| изборна_единица	 = 
| партија		 = 
| сопружник		 = 
| професија		 = 
| религија		 = 
| потпис		 = 
| фусноти		 = 
}}