Предлошка:Инфокутија за град во Шпанија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија за град во Шпанија
Место
Часовен појас
- лето
CET (GMT +1)
CEЛT (GMT +2)
Општи податоци
Мото: {{{мото}}}
{{{мото изворно}}}
Име
- изворно
Инфокутија за град во Шпанија
Прекар {{{прекар}}}
Прво доселување во {{{доселување}}}
Основан {{{основан од}}}{{{основан во}}}
Стари имиња {{{старо име1}}}
{{{старо име2}}}
{{{старо име3}}}
{{{старо име4}}}
Поштенски број {{{поштенски код}}}
Повикувачки број {{{повикувачки број}}}
Автомобилска ознака {{{авто}}}
Празник на градот {{{празник датум}}}
Официјална страница {{{официјална страница}}}
Управа
Држава Шпанија
Автономна заедница {{{автономна заедница}}}
Покраина {{{провинција}}}
Административна распределба {{{административна распределба}}}
Населби {{{населби}}}
Градоначалник {{{градоначалник}}}
Географија
Површина {{{површина}}} км²
Надморска височина {{{надморска височина}}} м
ГШ {{{латитуда}}}
Географска должина {{{лонгитуда}}}
Население
Население {{{население}}}
Густина {{{густина на население}}} ж/км²
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Начин на користење[уреди извор]

{{Инфокутија за град во Шпанија
| име				= 
| изворно име			= 
| слика				= 
| сл-големина			= 
| опис				= 
| знаме             = 
| знаме-големина        = 
| знаме-врска          = 
| грб              = 
| грб-големина         = 
| грб-врска           = 
| локација           = 
| лок-големина         = 
| лок-коментар         = 
| lat_dir = | lat_deg = | lat_min = | lat_sec = 
| lon_dir = | lon_deg = | lon_min = | lon_sec = 
| координати			= 
| прекар			= 
| прекар изворно		= 
| мото             = 
| мото изворно         = 
| доселување          = 
| основан од          = 
| основан во          = 
| старо име1			= 
| старо име2			= 
| старо име3			= 
| старо име4			= 
| авто				= 
| празник датум         = 
| празник име          = 
| поштенски код			= 
| повикувачки број		= 
| официјална страница		= 
| автономна заедница		= 
| провинција			= 
| административна распределба	= 
| населби			= 
| градоначалник			= 
| партија			= 
| површина			= 
| надморска височина		= 
| латитуда           = 
| лонгитуда           = 
| население			= 
| година на попис1		= 
| густина на население		= 
| година на попис2		= 
}}

Повеќето градови во Шпанија се во ист часовен појас (средноевропско време), освен Канарските Oстрови. Предлошката сама го поставува часовниот појас (CET), освен ако не ја измените. За да внесете друг, вклучете ги и следниве полиња:

| часовен појас		= 
| вз-лето			= 

Полиња[уреди извор]

Ниедно поле не е задолжително. Предлошката не додава викиврски на вашиот текст; ако има потреба од внатрешна врска, сами додадете загради ( [[ и ]] ).

Поле Објаснување
име Име на градот. Ако не внесете име, ќе се испише името на статијата.
изворно име Шпанското име на градот.
слика Слика од градот.
сл-големина Големина на сликата од градот. Пр. 200px
опис Опис на сликата од градот. Не е задолжително. Ако полето „слика“ е празно, ова поле не се зема предвид.
знаме Знаме на градот.
знаме-големина Големина на знамето на градот. Ако полето „знаме“ е празно, ова поле не се зема предвид.
знаме-врска Врска до статија за знамето на градот. Ако полето „знаме“ е празно, ова поле не се зема предвид.
грб Грб на градот.
грб-големина Големина на грбот на градот. Ако полето „грб“ е празно, ова поле не се зема предвид.
грб-врска Врска до статија за грбот на градот. Ако полето „грб“ е празно, ова поле не се зема предвид.
локација Слика со локацијата на градот.
лок-големина Големина на сликата со локацијата на градот. Ако полето „локација“ е празно, ова поле не се зема предвид.
лок-коментар Коментар под сликата со локацијата. Ако полето „локација“ е празно, ова поле не се зема предвид.
lat_dir, lat_deg, lat_min, lat_sec Координати за латитудата. Насока (N или S), степени, минути и секунди, соодветно. Секундите не се задолжителни. Пример:

| lat_dir = N | lat_deg = 45 | lat_min = 49 | lat_sec = 0

lon_dir, lon_deg, lon_min, lon_sec Координати за лонгитудата. Насока (E или W), степени, минути и секунди, соодветно. Секундите не се задолжителни. Пример:

| lon_dir = E | lon_deg = 15 | lon_min = 59 | lon_sec = 0

координати Координати за локацијата на градот.
часовен појас Часовниот појас во којашто се наоѓа градот. Ова поле вклучете го само за Канарските Острови, бидејќи предлошката сама поставува часовен појас за другите градови и не треба да се вклучува.
вз-лето Часовниот појас преку лето.
прекар Прекар на градот, на македонски.
прекар изворно Прекар на градот, на шпански.
мото Мото на градот.
мото изворно Мотото на градот на шпански.
доселување Времето (година или век) на првото доселување во градот.
основан од Човекот кој го основал градот. Пожелно е пред името да се напише „од“, на пр: од Александар III.
основан во Годината (или времето) кога е основан градот. Пожелно е пред бројката да се напише „во“, на пр: во 1834.
старо име1, старо име2, старо име3 и старо име4 Стари имиња на градот.
авто Автомобилска ознака за градот. На пр: СК
празник датум Празник на градот - само датумот.
празник име Името на празникот на градот. Ако полето „празник име“ е празно, ова поле не се зема предвид.
поштенски код Поштенски код за градот.
повикувачки број Повикувачки број за градот.
официјална страница Службен портал на градот. Мора сами да ја форматирате надворешната врска. Пример: [http://www.primer.com primer.com]
автономна заедница Автономната заедница на којашто ѝ припаѓа градот.
провинција Провинцијата во којашто се наоѓа градот.
административна распределба Број на административните единици на коишто е поделен градот.
населби Број на населби во градот.
градоначалник Името на градоначалникот на градот.
партија Политичката партија во којашто членува градоначалникот на градот. Ако полето „градоначалник“ е празно, ова поле не се зема предвид.
површина Површината којашто ја зазема градот, во km² (потребно е да се внесе само бројка).
надморска височина Надморската височина на којашто се наоѓа градот, во m (потребно е да се внесе само бројка).
латитуда Латитуда на градот.
лонгитуда Лонгитуда на градот.
население Број на жителите на градот.
година на попис1 Година на пописот од којшто е земена информацијата за полето „население“. Ако полето „население“ е празно, ова поле не се зема предвид.
густина на население Густина на населението. Потребна е само бројка, предлошката додава жит/км².
година на попис2 Година на пописот од којшто е земена информацијата за полето „густина на население“. Ако полето „густина на население“ е празно, ова поле не се зема предвид.

Пример[уреди извор]

Влезен код
{{Инфокутија за град во Шпанија
| име				= Барселона
| изворно име			= Barcelona
| слика				= Barcelona_city.jpg
| сл-големина			= 
| опис				= Барселона од авион
| знаме             = Flag of Barcelona.svg
| знаме-големина        = 150px
| знаме-врска          = 
| грб              = Escut de Barcelona.svg
| грб-големина         = 80px
| грб-врска           = 
| локација           = Localització de Barcelona.png
| лок-големина         = 
| лок-коментар         = 
| координати			= [http://tools.wikimedia.de/~magnus/geo/
geohack.php?pagename=Barcelona&params=41_23_N_2_11_E_type:city(1,582,738)_region:
ES 41°23′N, 2°11′E]
| прекар			= Град на грофовите
| прекар изворно		= Ciutat Comtal
| мото             = 
| мото изворно         = 
| доселување          = 
| основан од          = 
| основан во          = 
| старо име1			= 
| старо име2			= 
| старо име3			= 
| старо име4			= 
| авто				= 
| празник датум         = [[24 септември]]
| празник име          = [[Света Мерсе|Св. Мерсе]]
| поштенски код			= 08001–08080
| повикувачки број		= 34 (Шпанија) + 93 (Барселона)
| официјална страница		= [http://www.bcn.cat/ bcn.cat]
| автономна заедница		= [[Каталонија]]
| провинција          = [[Провинција Барселона|Барселона]]
| административна распределба  = 10
| населби            = 45
| градоначалник         = ''Jordi Hereu i Boher''
| партија            = [[Социјалистичка партија на Каталонија|ПСЦ]]
| површина           = 100,4
| надморска височина      = 12
| латитуда           = 
| лонгитуда           = 
| население           = 1.605.602
| година на попис1       = 2006
| густина на население     = 15 969
| година на попис2       = 2006
}}
Резултат
Барселона
Барселона од авион
Барселона од авион
Барселона од авион
Официјално знаме на Барселона
Знаме
Официјален грб на Барселона
Грб
Место
Местоположба на Барселона
Местоположба на Барселона
Координати

41°23′″N, 2°11′″E

Часовен појас CET (GMT +1)
CEЛT (GMT +2)
Општи податоци
Име
- изворно
Барселона
Barcelona
Прекар Град на грофовите
Ciutat Comtal
Поштенски број 08001–08080
Повикувачки број 34 (Шпанија) + 93 (Барселона)
Празник на градот Св. Мерсе, 24 септември
Официјална страница bcn.cat
Управа
Држава Шпанија
Автономна заедница Каталонија
Покраина Барселона
Административна распределба 10
Населби 45
Градоначалник Jordi Hereu i Boher (ПСЦ)
Географија
Површина 100,4 км²
Надморска височина 12 м
Население
Население 1.605.602 (2006)
Густина 15 969 ж/км² (2006)