Предлошка:Инфокутија за град во Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{име}}}
Немаслика.svg
Знаме на {{{име}}}
Грб на {{{име}}}
Mестоположба
Mестоположба на {{{име}}}

Координати :
Часовен појас : CET/CEST (UTC+1/2)

Општи податоци
Име: {{{име}}}
Прекар: {{{прекар}}}
Гесло: {{{мото}}}
Поштенски бр.: {{{поштенски код}}}
Повикувачки бр.: (+389) {{{повикувачки број}}}
Автомобилска ознака: {{{авто}}}
ISO 3166-2:MK: {{{геокод}}}
Заштитници: {{{заштитници}}}
Портал: {{{официјална страница}}}
Историја
Прво доселување: во {{{доселување}}}
Основан: {{{основан во}}}
Стари имиња: {{{старо име1}}}
{{{старо име2}}}
{{{старо име3}}}
Управа
Земја: Flag of North Macedonia.svg Македонија
Регион: {{{регион}}}
Општина: {{{општина}}}
Бр. на општини: {{{општини}}}
Бр. на населби: {{{населби}}}
Градоначалник: {{{градоначалник}}}
Географија
Површина: {{{површина}}}
-копно: {{{копно}}}
-вода: {{{вода}}}
-паркови: {{{паркови}}}
Надм. височ.: {{{надморска височина}}} м
Клима: {{{клима}}}
Население
Население: {{{население}}}
-мажи: {{{мажи}}}
-жени: {{{жени}}}
Образование:
-високо: {{{високо}}}
-више: {{{више}}}
-средно: {{{средно}}}
-основно: {{{основно}}}
-неписмени: {{{неписмени}}}
Етнички групи: {{{етнички групи}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Начин на користење[уреди извор]

{{Инфокутија Град во Македонија
| име				= 
| слика				= 
| опис				= 
| знаме             = 
| знаме-врска          = 
| грб              = 
| грб-врска           = 
| локација           = 
| лок-големина         = 
| лок-коментар         = 
| координати			= 
| прекар			= 
| мото				= 
| поштенски код			= 
| повикувачки број		= 
| авто				=
| ISO 3166-2:MK геокод     = 
| заштитници			= 
| официјална страница		= 
| доселување			= 
| основан од			= 
| основан во			= 
| старо име1			= 
| старо име2			= 
| старо име3			= 
| општина			= 
| општини			= 
| населби			= 
| градоначалник			= 
| партија			= 
| површина			= 
| копно				= 
| вода				= 
| паркови			= 
| надморска височина		= 
| клима             = 
| население			= 
| година на попис1		= 
| мажи				= 
| жени				= 
| високо			= 
| више				= 
| средно			= 
| основно			= 
| неписмени			= 
| густина на население		= 
| година на попис2		= 
| етнички групи			= 
}}

Полиња[уреди извор]

Ниедно поле не е задолжително. Шаблонот не додава викиврски на вашиот текст; ако има потреба од внатрешна врска, сами додадете загради ( [[ и ]] ).

Поле Објаснување
име Име на градот. Ако не внесете име, ќе се испише името на статијата.
слика Слика од градот.
опис Опис на сликата од градот. Ако полето „слика“ е празно, ова поле не се зема предвид.
знаме Знаме на градот.
знаме-врска Врска до статија за знамето на градот. Ако полето „знаме“ е празно, ова поле не се зема предвид.
грб Грб на градот.
грб-врска Врска до статија за грбот на градот. Ако полето „грб“ е празно, ова поле не се зема предвид.
локација Слика со локацијата на градот.
лок-големина Големина на сликата со локацијата на градот. Ако полето „локација“ е празно, ова поле не се зема предвид.
лок-коментар Коментар под сликата со локацијата. Ако полето „локација“ е празно, ова поле не се зема предвид.
координати Координати за локацијата на градот.
прекар Прекар на градот.
мото Мото на градот.
поштенски код Поштенски код за градот.
повикувачки број Повикувачки број за градот.
авто Автомобилска ознака за градот.
ISO геокод Меѓународен стандардизиран геокод.
заштитници Светци-заштитници на градот.
официјална страница Службен портал на градот. Мора да внесете http://www. пред името на страницата, и загради [ и ] за надворешна врска. Пример: [http://www.primer.com]
доселување Времето (век или година) на првото доселување во градот.
основан од Основачот на градот.
основан во Времето (век или година) на основање на градот.
старо име1, старо име2 и старо име3 Стари имиња на градот, најмногу три.
општина Општината под којашто спаѓа градот.
општини Број на општини во градот (само бројка).
населби Број на населби во градот (само бројка).
градоначалник Името на градоначалникот на градот.
партија Политичката партија во којашто членува градоначалникот на градот. Ако полето „градоначалник“ е празно, ова поле не се зема предвид.
површина Површината којашто ја зазема градот, во km² (само бројка).
копно, вода и паркови Површина од градот којашто спаѓа во копно, вода и паркови, соодветно (само бројка). Ако полето „површина“ е празно, овие три полиња не се земаат предвид.
надморска височина Надморската височина на којашто се наоѓа градот, во m (само бројка).
клима Типот на климата во градот.
население Број на жителите на градот.
мажи, жени Бројот или процентот на мажите и на жените во градот, соодветно.
високо, више, средно, основно и неписмени Бројот или процентот на жителите со завршено високо, више, средно и основно образование и на оние без образование, соодветно (оние со непотполно основно, спаѓаат во неписмени).
година на попис1 Година на пописот од којшто е земена информацијата за полето „население“. Ако полето „население“ е празно, ова поле не се зема предвид.
густина на население Густина на населението. Потребна е само бројка, шаблонот додава ж./km².
година на попис2 Година на пописот од којшто е земена информацијата за полето „густина на население“. Ако полето „густина на население“ е празно, ова поле не се зема предвид.
етнички групи Доминантните етнички групи во градот.


Подшаблони: