Предлошка:Инфокутија владин кабинет

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија владин кабинет
 | кабинет_назив = 
 | кабинет_број  = 
 | кабинет_вид  = 
 | знаме     = 
 | знаме_граница = 
 | знаме_ширина  = 
 | држава     = 
 | владеење    = 
 | слика     = 
 | слика_големина = 
 | алт      = 
 | опис      = 
 | конституирана = 
 | распуштена   = 
 | шеф_на_држава_назив = 
 | шеф_на_држава    = 
 | премиер_назив    = 
 | премиер       = 
 | заменик_премиер_назив = 
 | заменик_премиер    = 
 | останати_владини_министири_назив = 
 | останати_владини_министири    = 
 | монентално_министри = 
 | поранешни_членови  = 
 | вкупно_членови   = 
 | партија       = <!-- или |партии -->
 | статус       = 
 | опозиција      = 
 | опозициска_партија = <!-- или |опозициски_партии -->
 | опозициски_лидер  = <!-- или |опозициски_лидери -->
 | избори       = 
 | мандат       = 
 | буџет        = 
 | претходен_кабинет  = 
 | следен_кабинет   = 
}}

Пример[уреди извор]

Инфокутија владин кабинет
Flag with question mark.svg
{{{кабинет_број}}}. {{{кабинет_вид}}} на {{{држава}}}
????-????
Конституирана{{{конституирана}}}
Распуштена{{{распуштена}}}
Организација
{{{шеф_на_држава_назив}}}{{{шеф_на_држава}}}
{{{премиер_назив}}}{{{премиер}}}
{{{останати_владини_министири_назив}}}{{{останати_владини_министири}}}
Број на министри{{{монентално_министри}}}
Вкупно ченови{{{вкупно_членови}}}
Партија{{{партија}}}
Статус во собрание{{{статус}}}
Опозиција{{{опозиција}}}
Опозициски партии{{{опозициска_партија}}}
Лидер на опозиција{{{опозициски_лидер}}}
Историја
Избори{{{избори}}}
Мандат{{{мандат}}}
Буџет{{{буџет}}}
Претходен кабинет{{{претходен_кабинет}}}
Следен кабинет{{{следен_кабинет}}}
{{Инфокутија владин кабинет
 | кабинет_назив = Инфокутија владин кабинет
 | кабинет_број  = {{{кабинет_број}}}
 | кабинет_вид  = {{{кабинет_вид}}}
 | знаме     = Flag with question mark.svg
 | знаме_граница = 
 | знаме_ширина  = 
 | држава     = {{{држава}}}
 | владеење    = ????-????
 | слика     = 
 | слика_големина = 
 | алт      = 
 | опис      = {{{опис}}}
 | конституирана = {{{конституирана}}}
 | распуштена   = {{{распуштена}}}
 | шеф_на_држава_назив = {{{шеф_на_држава_назив}}}
 | шеф_на_држава    = {{{шеф_на_држава}}}
 | премиер_назив    = {{{премиер_назив}}}
 | премиер       = {{{премиер}}}
 | заменик_премиер_назив = {{{заменик_премиер_назив}}}
 | заменик_премиер    = {{{заменик_премиер}}}
 | останати_владини_министири_назив = {{{останати_владини_министири_назив}}}
 | останати_владини_министири    = {{{останати_владини_министири}}}
 | монентално_министри = {{{монентално_министри}}}
 | поранешни_членови  = {{{поранешни_членови}}}
 | вкупно_членови   = {{{вкупно_членови}}}
 | партија       = {{{партија}}}
 | статус       = {{{статус}}}
 | опозиција      = {{{опозиција}}}
 | опозициска_партија = {{{опозициска_партија}}}
 | опозициски_лидер  = {{{опозициски_лидер}}}
 | избори       = {{{избори}}}
 | мандат       = {{{мандат}}}
 | буџет        = {{{буџет}}}
 | претходен_кабинет  = {{{претходен_кабинет}}}
 | следен_кабинет   = {{{следен_кабинет}}}
}}

Повеќе слики[уреди извор]

 | слика      = 
 | слика_големина = 
 | алт       = 
 | слика2     = 
 | слика_големина2 = 
 | алт2      = 
 | слика3     = 
 | слика_големина3 = 
 | алт3      = 
 | слика4     = 
 | слика_големина4 = 
 | алт4      =