Предлошка:Инфокутија аниманга лик/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

{{Инфокутијата анимеманга лик}} е инфокутија со општа употреба за аниме и манга ликови. Сите параметри се опционални, иако „name“ автоматски ќе се намести според името на статијата. Додатни одредени полиња може да се додадат преку помошни полиња.

Употреба[уреди извор]

{{Infobox animanga character
| name     = 
| series    = 
| image    = 
| caption   = 
| first    = 
| last     = 
| creator   = 
| voiced by  = 
| oaux name <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. oaux1 name) --> = 
| oaux <!-- Морате да впишете број за да овој параметар биде валиден (пр. oaux1) --> = 
| nickname   = 
| alias    = 
| age     = 
| gender    = 
| species   = 
| born     = 
| death    = 
| nationality = 
| class    = 
| occupation  = 
| title    = 
| relatives  = 
| paux name <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (e.g. paux1 name) --> = 
| paux <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. paux1) --> = 
| divider   = 
| aux name <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. aux1 name) --> = 
| aux <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. aux1) --> = 
}}

За да избегнете непотребно неуредни статии, вообичаено е да ги отстраните сите непотребни параметри од овој шаблон.

Објаснување на параметрите[уреди извор]

Видете исто така[уреди извор]