Предлошка:Инфокутија ЦПЕ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.

Оваа предлошка е наменета за централни обработувачки единици (ЦПЕ). За поопшти делови на машинска опрема, користете ја предлошката {{Инфокутија Машинска опрема}}.

{{Инфокутија ЦПЕ
| name           = 
| image           = 
| image_size        = 
| caption          = 
| produced-start      = 
| produced-end       = 
| slowest          = 
| fastest          = 
| slow-unit         = 
| fast-unit         = 
| fsb-slowest        = 
| fsb-fastest        = 
| fsb-slow-unit       = 
| fsb-fast-unit       = 
| hypertransport-slowest  = 
| hypertransport-fastest  = 
| hypertransport-slow-unit = 
| hypertransport-fast-unit = 
| qpi-slowest        = 
| qpi-fastest        = 
| qpi-slow-unit       = 
| qpi-fast-unit       = 
| dmi-slowest        = 
| dmi-fastest        = 
| dmi-slow-unit       = 
| dmi-fast-unit       = 
| size-from         = 
| size-to          = 
| soldby          =
| designfirm        =
| manuf1          = 
| core1           = 
| sock1           = 
| pack1           =
| brand1          =
| arch           =
| microarch         = 
| cpuid           =
| code           =
| numcores         =
| l1cache          =
| l2cache          =
| l3cache          =
| application        =
}}

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија ЦПЕ
| name           = Име на уредот
| image           = Слика за во инфокутијата
| image_size        = Големина на сликата (по основно: 200п)
| caption          = Опис на сликата
| produced-start      = Кога започнало производството
| produced-end       = Кога престанало производството
| slowest          = Најмала максимална брзина на часовникот на ЦПЕ
| fastest          = Најголема максимална брзина на часовникот на 
| slow-unit         = Единица за бавно движење. по основно: GHz
| fast-unit         = Единица за брзо движење. по основно: GHz
| fsb-slowest        = Најмала брзина на FSB
| fsb-fastest        = Најголема брзина на FSB
| fsb-slow-unit       = Единица за мала брзина. по основно: MHz
| fsb-fast-unit       = Единица за голема брзина. по основно: MHz
| hypertransport-slowest  = Најмала брзина на HyperTransport
| hypertransport-fastest  = Најголема брзина на HyperTransport
| hypertransport-slow-unit = Единица за мала брзина. по основно: ГТ/с
| hypertransport-fast-unit = Единица за голема брзина. по основно: ГТ/с
| qpi-slowest        = Најмала брзина на QPI (QuickPath Interconnect)
| qpi-fastest        = Најголема брзина на QPI
| qpi-slow-unit       = Единица за мала брзина. по основно: ГТ/с
| qpi-fast-unit       = Единица за голема брзина. по основно: ГТ/с
| dmi-slowest        = Најмала брзина на DMI (Direct Media Interface)
| dmi-fastest        = Најголема брзина на DMI
| dmi-slow-unit       = Единица за мала брзина. по основно: ГТ/с
| dmi-fast-unit       = Единица за голема брзина. по основно: ГТ/с
| size-from         = Големина на составот
| size-to          = Друга големина на составот
| soldby          = Често (но не секогаш) исто што и designfirm и/или manuf1
| designfirm        = Често (но не секогаш) исто што и manuf1 и/или soldby
| manuf1          = Попознати произведувачи на уредот (1-5)
| core1           = Називи на јадрата (1-9)
| sock1           = Називи на приклучниците предвидени по основно (1-5)
| pack1           = Називи на ЦПЕ-пакетите (1-5)
| brand1          = Пазарно име на ЦПЕ (1-9)
| arch           = Архитектура на збирот инструкции што го користи ЦПЕ
| microarch         = Микроархитектура на ЦПЕ
| cpuid           = Вредност на CPUID или PVR
| code           = Бројчена назнака за ЦПЕ (код на производот)
| numcores         = Број на јадра (2 за двојно јадро)
| l1cache          = Големина на скришното помнење (cache) од I ниво
| l2cache          = Големина на скришното помнење (cache) од II ниво
| l3cache          = Големина на скришното помнење (cache) од III ниво
| application        = Вообичаена примена (вградена, за мобилен уред, столен сметач, опслужувач)
}}

Сите полиња освен „name“ се незадолжителни.

manuf, core, sock, pack, arch, и microarch се автоврски (AutoLinks), па така можете да користите обичен текст или врски до нив.

Атрибутите со бројки можат да имаат повеќе примероци.

Поврзано[уреди извор]