Предлошка:Инфокутија Халаха

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Халаха
{{{image}}}

{{{caption}}}

Халашки текстови поврзани со статијава:
Тора: {{{verse}}}
Мишна: {{{mishnah}}}
Вавилонски Талмуд: {{{talmud}}}
Ерусалимски Талмуд: {{{talmudy}}}
Мишне Тора: {{{rambam}}}
Шулхан арух: {{{sa}}}
Други рабински законици: {{{codes}}}
* Не е предвидено како конечнo пресудно. Некои прописи може да се рабински, обичајни или според Тората.
Икона за документација Документација за предлошка[создај]