Предлошка:Инфокутија Улица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Улица
| name          =
| native_name       =
| marker_image      =
| image          =
| caption         =
| former_names      =
| postal_code       =
| addresses        =
| length_m        =
| length_ft        =
| length_mi        =
| length_km        =
| length_ref       =
| width          =
| location        =
| client         =
| maint          =
| coordinates       =
| direction_a       =
| terminus_a       =
| direction_b       =
| terminus_b       =
| junction        =
| commissioning_date   =
| construction_start_date =
| completion_date     =
| inauguration_date    =
| demolition_date     =
| north          =
| south          =
| east          =
| west          =
}}

Параметри[уреди извор]

Информации за самата улица[уреди извор]

 • name: назив на улицата.
 • marker_image: слика од сообраќаен знак (на пр. штит во САД). Бара полн викикод.
 • maint: кој орган ја одржува улицата.
 • alternate_name: Користете го во ситуации кога улицата во целина има друг назив.
 • image: карта на улицата, без претставката Податотека: (автоматски)
  • caption: незадолжителен параметар за описен текст под сликата.
 • length_m или length_ft: должина во метри или стапки (во земји што користат англоамерикански единици).
 • length_km или length_mi: должина во километри или милји (во земји што користат англоамерикански единици).
  • length_ref, ако е наведено, се прикажува по првата должина. Тука ставете навод за должината или {{факт}}.
  • length_notes, ако е наведено, се прикажува како прибелешка под должината. Тука може да се наведе поранешна должина, идна должина по доградба итн.

Поважни раскрсници[уреди извор]

 • direction_a: првиот крај на улицата (источен, западен, северен или јужен)
 • terminus_a: тука почнува улицата.
 • junction: список на поважни раскрсници.
 • direction_b: спротивно на „direction_a“
 • terminus_b: каде завршува улицата, во согласност со напатствијата од terminus_a

Изградба[уреди извор]

 • commissioning_date: кога е нарачана улицата.
 • construction_start_date: кога започнала изградбата на улицата.
 • completion_date: кога завршила изградбата на улицата.
 • inauguration_date: кога е отворена улицата.
 • demolition_date: кога е трајно затворена улицата.

Поврзано[уреди извор]