Предлошка:Инфокутија Трговски центар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошкава дава краток преглед на разни информации за еден трговски центар.

Употреба[уреди извор]

{{{shopping_mall_name}}}
{{{image}}}
{{{caption}}}
Место{{{location}}}
Координати{{{coordinates}}}
Адреса{{{address}}}
Отворен на{{{opening_date}}}
Затворен на{{{closing_date}}}
Изведувач{{{developer}}}
Раководител{{{manager}}}
Сопственик{{{owner}}}
Архитект{{{architect}}}
Продавници{{{number_of_stores}}}
Главни закупници{{{number_of_anchors}}}
Површина{{{floor_area}}}
Паркинг{{{parking}}}
Спратови{{{floors}}}
Мреж. место{{{website}}}
{{{footnotes}}}
{{Инфокутија Трговски центар 
| shopping_mall_name =
| image       = 
| image_width    = 
| caption      = 
| location      = 
| coordinates    = 
| address      = 
| opening_date    = 
| closing_date    = 
| developer     = 
| manager      = 
| owner       = 
| architect     = 
| number_of_stores  = 
| number_of_anchors = 
| floor_area     = 
| parking      = 
| floors       = 
| website      = 
| belowstyle     =
| footnotes     = 
}}

Параметри[уреди извор]

Назив Опис Вредности
shopping_mall_name Име на трговскиот центар викитекст (може да содржи врски)
image Слика на трговскиот центар име на податотеката
image_width Ширина на сликата, во пиксели (без наставката „п“ или „px“ на крајот)
caption Опис на сликата викитекст (може да содржи врски)
location Каде се наоѓа центарот викитекст (може да содржи врски), на пр. [[Карпош IV]], [[Скопје]], [[Македонија]]
coordinates Географски координати на местото кајшто се наоѓа центарот Користете {{coord}} со display=inline,title.
address Физичка адреса викитекст (може да содржи врски)
opening_date Кога почнал да работи центарот на пр. 15 март 1972
closing_date Кога престанал да работи центарот на пр. 4 ноември 2010
developer Име на првичниот изведувач на ценарот викитекст (може да содржи врски)
manager Име на тековниот раководител на центарот викитекст (може да содржи врски)
owner Име на тековниот сопственик викитекст (може да содржи врски)
architect Име на архитектот викитекст (може да содржи врски)
number_of_stores Број на продавници, изразен со бројка
number_of_anchors Број на главни закупници, изразен со бројка (податокот мора да има наведено извор, согласно ова правило) „главни закупници“ се најкрупните продвници во центарот како супермаркети, стоковни куќи и сл. чиишто имиња и обично видно се истакнуваат на надворешноста на трговскиот центар.
floor_area Бруто наемен простор на центарот, изразен со бројка Квадратура. „Наемен простор“ е просторот што го зафаќаат продавниците, без заедничките атриуми, галерии и сл.
floors Број на спратови, изразен со бројка
parking Број на паркинг-места, изразен со бројка
website URL-адреса, т.е. мрежно место на центарот {{URL|url.com.mk}}
belowstyle стилски елементи за фуснотите
footnotes Фусноти и наводи за информациите во инфокутијата викитекст (може да содржи врски)

Микроформат[уреди извор]

HTML-означувањето кое се добива со оваа предлошка вклучува микроформат hCard, што овозможува расчленување на топонимот и местоположбата од страна на сметачот, или по автоматска постапка за каталогизација на статија низ википедијата, или преку алатка во прелистувачот со која работи корисникот, за (на пример) додавање на наслов во именик. Во hCard има микроформат Geo, што дополнително овозможува расчленување на координатите (геог. ширина и геог. должина), за да може да се побараат на карта, или да се преземат и стават во GPS-уред. За повеќе информации за употребата на микроформати на Википедија, погледајте го проектот за микроформати.

Ако местото има „основано“, „отворено“ или сличен датум, користете {{Почетен датум}}.

hCard користи HTML-класи, вклучувајќи ги:

 • adr
 • agent
 • category
 • county-name
 • extended-address
 • fn
 • label
 • locality
 • nickname
 • note
 • org
 • region
 • street-address
 • vcard

Geo се повикува со {{coord}}, и користи HTML-класи:

 • geo
 • latitude
 • longitude

Не ги преуменувајте или отстранувајте овие класи; ниту пак треба да склопувате вгнездените елементи коишто ги користат.

Кога назначувате координати, не бидете претерано прецизни.