Предлошка:Инфокутија Трактор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{име}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Трактор
| име     = Целосно име на тракторот (полно име на моделот)
| слика    = слика од тракторот (на пр. „Пример.jpg“)
| опис     = опис на сликата (само ако не е сосем јасно од самата слика)
| производител = претпријатието што го произвело тракторот (пример: „Caterpillar“)
| период    = период на производство, т.е. почетна и завршна година (ако престанало)
| должина   = должина на тракторот
| ширина    = ширина на на тракторот
| висина    = висина на на тракторот
| тежина    = тежина на на тракторот
| двигател   = на што се движи тракторот (на пр. „тркала“, „гасеници“)
| тип     = type of tractor (на пр. „земјоделски“, „булдожер“, „воен“)
}}

Дополнителни параметри[уреди извор]

| погон      =
| бруто_моќност  =
| замаец_моќност  =
| рудна_влеча   =
| брзина      =
| лопата_зафатнина =

Пример[уреди извор]

Caterpillar D9
CatD9T.jpg
Типтежок булдожер
ПроизводителCaterpillar
Должина8,1 м
Ширина4,5 м (лопата)
Висина4 м
Тежина48.988 кг
Двигателгасеници
Погон
 • CAT C18 ACERT (D9T)
 • 3408 HEUI (D9R)
Бруто-моќност
 • 464 кс (D9T)
 • 474 кс (D9R)
Моќност на замаецот
 • 410 кс (D9T)
 • 410 кс (D9R)
 • 375 кс (D9N)
 • 460 кс (D9L)
Рудна влеча71,6 тони
Брзина
 • 11,7 км/ч (нанапред)
 • 14,6 км/ч (наназад)
Зафатнина на лопатата
 • 13,5 м³ (лопата 9 SU)
 • 16,4 м³ (лопата 9 U)
{{Инфокутија Трактор
| име      = Caterpillar D9
| слика     = CatD9T.jpg
| опис      =
| производител  = [[Caterpillar]]
| период     = 
| должина    = 8,1 м
| ширина     = 4,5 м (лопата)
| висина     = 4 м
| тежина     = 48.988 кг
| двигател    = [[гасеници]]
| тип      = тежок [[булдожер]]
| погон = {{список без потточки 
 | CAT C18 ACERT (D9T)
 | 3408 HEUI (D9R)
 }}
| бруто_моќност = {{список без потточки
 | 464 кс (D9T)
 | 474 кс (D9R)
 }}
| замаец_моќност = {{список без потточки
 | 410 кс (D9T)
 | 410 кс (D9R)
 | 375 кс (D9N)
 | 460 кс (D9L)
 }}
| рудна_влеча = 71,6 тони
| брзина = {{список без потточки
 | 11,7 км/ч (нанапред)
 | 14,6 км/ч (наназад)
 }}
| лопата_зафатнина = {{список без потточки
 | 13,5 м³ (лопата 9 SU)
 | 16,4 м³ (лопата 9 U)
 }}
}}