Предлошка:Инфокутија Спортски игри

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Спортски игри
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Намена[уреди извор]

Инфокутијава е наменета за повторливи спортски игри од меѓународен карактер како Олимписките, Комонвелстските, Средоземните итн.

Употреба[уреди извор]

Прекопирајте ја оваа непополента верзија во статијата. Сите полиња се незадолжителни.

Инфокутија Спортски игри
{{Инфокутија Спортски игри
|name     =
|image    =
|caption   =
|image2    = (ако има втора слика)
|caption2   = (ако има втора слика)
|abbreviation = 
|motto    = 
|formation  = (датум или само година на создавање)
|recurrence  = (на колку години се одржува)
|last     = (последни одржани игри)
|purpose   = (на пр. спорт за Комонвелтот, спорт за работниците, спорт за инвалидите итн.)
|headquarters = (каде е седиштето на организацијата — град и земја)
|leader_title = (звање на главниот раководител на организацијата)
|leader_name = (име на раководителот)
|website   = (со следниов формат: [http://www.website.com Име на организацијата]
|remarks   =
}}

Пример[уреди извор]

Работничка олимпијада
Први1925 (Франкфурт, Германија)
Честотана 6 години
Последнипредвидени за 1943 (Хелсинки, Финска), но запрени поради војна
Целспорт за работниците
ДругарЖил Девлигер
{{Инфокутија Спортски игри
|name     = Работничка олимпијада
|image    = 
|caption   = Плакат за Работничката олимпијада 1925 во Франкфурт
|abbreviation = 
|motto    = 
|formation  = 1925 ([[Франкфурт]], [[Германија]])
|recurrence  = на 6 години
|last     = предвидени за 1943 ([[Хелсинки]], [[Финска]]), но запрени поради војна
|purpose   = спорт за работниците
|headquarters = 
|leader_title = Другар
|leader_name = Жил Девлигер
|website   = 
|remarks   =
}}

Поврзано[уреди извор]