Предлошка:Инфокутија Семејство белковини

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Инфокутија Семејство белковини
Назнаки
Симбол?
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Шаблонов е намнет за семејство/домен на белковини според одредниците во биолошкте бази на податоци како што е Pfam.

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Семејство белковини
| Symbol = 
| Name = 
| image = 
| width = 
| caption = 
| Pfam = 
| Pfam_clan = 
| InterPro = 
| SMART = 
| PROSITE = 
| MEROPS =
| SCOP = 
| TCDB = 
| OPM family = 
| OPM protein = 
| CAZy = 
| CDD =
}}

Примери[уреди извор]

Вака пополнетиот шаблон ја дава инфокутијата прикажана десно.

Лигандоврзувачки домен
RORC 3L0L.png
Назнаки
СимболHormone_recep
PfamPF00104
InterProIPR000536
SMARTSM00430
SCOP1lbd
SUPERFAMILY1lbd
CDDcd06157
{{Инфокутија Семејство белковини
| Symbol = Hormone_recep
| Name = Лигандоврзувачки домен
| image = RORC_3L0L.png
| width = 
| caption = [[RORγ]]
| Pfam = PF00104
| InterPro = IPR000536
| SMART = SM00430
| PROSITE = 
| SCOP = 1lbd
| TCDB =
| OPM family =
| OPM protein =
| CDD = cd06157
}}