Предлошка:Инфокутија Поранешна држава

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{conventional_long_name}}}
{{{native_name}}}
{{{status}}}
Колку траела?
Знаме Грб
Гесло
{{{national_motto}}}
Химна
{{{national_anthem}}}
Местоположба на {{{common_name}}}
{{{image_map_caption}}}
Главен град неукажан
Јазици {{{common_languages}}}
Вероисповед {{{religion}}}
Уредување Неукажано
{{{title_leader}}}
 -  {{{year_leader1}}} {{{leader1}}}
 -  {{{year_leader9}}} {{{leader9}}}
{{{title_representative}}}
 -  {{{year_representative1}}} {{{representative1}}}
 -  {{{year_representative5}}} {{{representative5}}}
{{{title_deputy}}}
 -  {{{year_deputy1}}} {{{deputy1}}}
 -  {{{year_deputy6}}} {{{deputy6}}}
Законодавство {{{legislature}}}
Историја
 -  {{{event_pre}}} {{{date_pre}}}
 -  Основана Внесете почетна година
 -  {{{event2}}} {{{date_event2}}}
 -  {{{event4}}} {{{date_event4}}}
 -  Замрела Внесете завршна година
 -  {{{event_post}}} {{{date_post}}}
Површина
 -  {{{stat_year1}}}  км²
 -  {{{stat_year5}}}  км²
Население
 -  {{{stat_year1}}} {{{stat_pop1}}} 
     Густина }
 -  {{{stat_year5}}} {{{stat_pop5}}} 
     Густина жит/км²
Валута {{{currency}}}
Денес во {{{today}}}
a. {{{footnote_a}}}
h. {{{footnote_h}}}
{{{footnotes}}}
{{{footnotes2}}}
Икона за документација Документација за предлошка[создај]