Предлошка:Инфокутија Патријарх

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{{honorific-prefix}}}
{{{name}}}
{{{honorific-suffix}}}
{{{title}}}
[[File:{{{image}}}|{{{imagesize}}}|alt={{{alt}}}|upright=1]]
{{{caption}}}
Црква{{{church}}}
Архиепископија{{{archdiocese}}}
Митрополија{{{province}}}
Митрополија{{{metropolis}}}
Епархија{{{diocese}}}
Седиште{{{see}}}
Ракоположен{{{enthroned}}}
Службата завршила{{{ended}}}
Претходник{{{predecessor}}}
Наследник{{{successor}}}
Противник на{{{opposed}}}
Други служби{{{other_post}}}
Редови
Ракоположен{{{ordination}}}
Осветување{{{consecration}}}
Станал кардинал{{{cardinal}}}
Чин{{{rank}}}
Лични податоци
Световно име{{{birth_name}}}
Роден{{{birth_date}}}
Починал{{{death_date}}}
Почивалиште{{{buried}}}
{{{resting_place_coordinates}}}
Националност{{{nationality}}}
Вероисповед{{{religion}}}
Живеалиште{{{residence}}}
Родители{{{parents}}}
Сопружник{{{spouse}}}
Деца{{{children}}}
Занимање{{{occupation}}}
Занимање{{{profession}}}
Обр. установа{{{alma_mater}}}
Гесло{{{motto}}}
Потпис[[File:{{{signature}}}|125px|{{{name}}}'s signature|alt={{{signature_alt}}}]]
Sainthood
Слава{{{feast_day}}}
Почитуван од{{{venerated}}}
Светечко звање{{{saint_title}}}
Беатификација{{{beatified_date}}}
{{{beatified_place}}}
by {{{beatified_by}}}
Канонизиран{{{canonized_date}}}
{{{canonized_place}}}
by {{{canonized_by}}}
Атрибути{{{attributes}}}
Заштитник на{{{patronage}}}
Храм{{{shrine}}}
Задушување на култот{{{suppressed_date}}}
[[Папа {{{other}}} (појаснување)|Други папи наречени {{{other}}}]]
{{Infobox Christian leader
| type = 
| honorific-prefix = 
| name = 
| honorific-suffix = 
| title = 
| image = 
| imagesize = 
| alt = 
| caption = 
| church = 
| archdiocese = 
| province = 
| metropolis = 
| diocese = 
| see = 
| enthroned = 
| ended = 
| predecessor = 
| opposed = 
| successor = 
| ordination = 
| consecration = 
| cardinal = 
| rank = 
| other_post = 
| motto =
<!---------- Лични податоци ---------->
| birth_name = 
| birth_date = 
| birth_place = 
| death_date = 
| death_place = 
| buried = 
| nationality = 
| religion = 
| residence = 
| parents = 
| spouse = 
| children = 
| occupation = 
| profession = 
| alma_mater = 
| signature = 
<!---------- Прогласен за светец ---------->
| feast_day = 
| venerated = 
| saint_title = 
| beatified_date = 
| beatified_place = 
| beatified_by = 
| canonized_date = 
| canonized_place = 
| canonized_by = 
| attributes = 
| patronage = 
| shrine = 
| suppressed_date = 
<!---------- Other ---------->
| other = 
}}

Parameters[уреди извор]

|resting_place_coordinates= coordinates of grave or similar; if known precisely. Use {{Coord}} with |display=inline,title

Microformat[уреди извор]

HTML-означувањето што го дава предлошкава содржи микроформат HCard, со чија помош сметачот може да ги расчленува податоците -— или автоматски, за каталогизација на статија низ Википедија, или преку прелистувачка алатка со која раководи читач, за (на пример) додавање на предмет во адресар.

Параметрите за датум на раѓање ќе бидат вклучени во микроформатот само ако во инфокутијата се користат {{Датум на раѓање}} или {{Датум на раѓање и возраст}}.

hCard користи HTML-класи:

  • „adr“
  • „bda“
  • „county-name“
  • „fn“
  • „label“
  • „locality“
  • „nickname3
  • „note“
  • „role“
  • „vcard“

Не преименувајте ги и не отстранувајте ги класиве.


Поврзано[уреди извор]