Предлошка:Инфокутија Пат

Од Википедија — слободната енциклопедија
Должина: км
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]


Употреба[уреди извор]

Оваа предлошка е инфокутија за патишта, со и без бројчена ознака. Подолу е наведена синтаксата за обата случаја.

Патишта со бројчена[уреди извор]

Ова е основниот код за инфокутија за пат со бројчена ознака.

{{Инфокутија Пат
|country=
|type=
|route=
|map=
|photo = 
|photo_notes = 
|length_mi=
|length_km=
|length_round=
|length_ref=
|established=
|direction_a=
|terminus_a=
|junction=
|direction_b=
|terminus_b=
|previous_type=
|previous_route=
|next_type=
|next_route=
}}

Патишта без бројчена ознака[уреди извор]

Ова е основниот код за инфокутија за пат со бројчена ознака.

{{Инфокутија Пат
|name=
|marker_image=
|map=
|photo = 
|photo_notes =
|length_mi=
|length_km=
|length_round=
|length_ref=
|established=
|direction_a=
|terminus_a=
|junction=
|direction_b=
|terminus_b=
}}

Поврзано[уреди извор]