Предлошка:Инфокутија Основно училиште/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа инфокутија се користи за појаснување на статии за средни училишта во Република Македонија. Синтаксичкиот формат на параметри и примери е прикажан во секциите подолу.

Синтакса[уреди извор]


{{Инфокутија Основно училиште
| име        = <!--Името на училиштето, како што е насловот на статијата напишано со македонски наводници „“-->
| слика       = <!--Името на датотеката со слика од училиштето, без именскиот простор (Податотека: или Слика:)-->
| опис       = <!--Опис на сликата-->
| место       = <!--Населено место (село или град) во кое се наоѓа училиштето-->
| општина      = <!--Општина во која се наоѓа населеното место во кое се наоѓа училиштето-->
| наречено_по    = <!--Име на личноста по која е наречено училиштето-->
| адреса      = <!--Адресата на училиштето, со улицата напишана со македонски наводници и бројот-->
| основање     = <!--Датум или година кога е основано училиштето-->
| актуелен директор = <!--Име на директорот на училиштето, со врска до статијата за личноста доколку е позната и јавна личност-->
| број на ученици  = <!--Бројот на ученици што учат во училиштето. Илјадарките се одделуваат со точки, не со запирки-->
| настава на    = <!--Јазик на кој се изведува наставата, без средни загради [[, ]]-->
| настава на2    = <!--Втор јазик на кој се изведува наставата, без средни загради [[, ]]-->
| настава на3    = <!--Трет јазик на кој се изведува наставата, без средни загради [[, ]]-->
| настава на4    = <!--Четврт јазик на кој се изведува наставата, без средни загради [[, ]]-->
| веб        = <!--Мрежното место на училиштето, без внесување на http:// или www. пред адресата-->
| е-пошта      = <!--Електронската пошта на училиштето-->
| телефон      = <!--Телефонскиот број на училиштето-->
| факс       = <!--Факс на училиштето-->
}}

Примери[уреди извор]

Код


{{Инфокутија Основно училиште
|слика=Goce Delchev Bitola.JPG
|опис=Зградата во која се изведува кабинетска настава од петто до осмо на македонски јазик
|име=„Гоце Делчев“
|место=[[Битола]]
|основање=[[4 декември]], [[1944]]
|општина=[[Општина Битола|Битола]]
|настава на =македонски
|настава на2 =турски
|настава на3 =албански
|адреса=
|актуелен директор=Јане Ангелевски
|број на ученици=827
|веб=gocedelcevbt.schools.edu.mk
}}


Резултат„Гоце Делчев“

Зградата во која се изведува кабинетска настава од петто до осмо на македонски јазик
Зградата во која се изведува кабинетска настава од петто до осмо на македонски јазик
Место
Општина: Битола
Нас. место: Битола
Местоположба
Основни информации
Основано: 4 декември, 1944
Директор: Јане Ангелевски
Број на ученици: 827
Настава на: македонски, албански и турски
Контактни информации
Мреж. место gocedelcevbt.schools.edu.mk