Предлошка:Инфокутија Организација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба на предлошката[уреди извор]

Полиња кои ги содржи предлошката Инфокутија за огранизација:

{{Инфокутија Организација
|name     = име на организацијата
|image    = слика или лого
|image_border = рамка на сликата
|size     = големина нпр. 200px
|caption   = наслов на сликата
|map     = карта
|msize    = големина на картата
|mcaption   = опис под картата
|abbreviation = кратенка на организацијата
|motto    = гесло на организацијата
|formation  = датум на создавање
|extinction  = датум на згаснување
|type     = тип на организација (владина, невладина, итн.)
|status    = правен статус: договор, пакт, основање, итн. 
|purpose   = цел, нпр. хуманитарна, сидникална, итн. 
|headquarters = седиште
|location   = локација на седиштето
|region_served = регион кој го опслужува
|membership  = членство
|language   = службени јазици
|leader_title = име на функцијата на раководителот на организацијата (нпр. Генерален секретар)
|leader_name = име на раководителот
|main_organ  = главно тело (нпр. Генерално собрание) 
|parent_organization = надредена организација
|affiliations = афилијација со други организација
|num_staff  = број на вработени
|num_volunteers = број на доброволци
|budget    = годишен буџет на организацијата
|website   = портал на интернет
|remarks   = забелешки 
}} 


За да ja употребите предлошкава, копирајте го долниов (празен) примерок во вашата страница. Имињата на полињата мора да се со мала буква, а сите полиња освен името на организацијата се опциони. Пополнете ги полињата кои сакате да се појават во Вашата статија.

{{Инфокутија Организација
|name     = 
|image    = 
|image_border = 
|size     = 
|caption   = 
|map     = 
|msize    = 
|mcaption   = 
|abbreviation = 
|motto    = 
|formation  = 
|extinction  = 
|type     = 
|status    = 
|purpose   = 
|headquarters = 
|location   = 
|region_served =
|membership  = 
|language   = 
|leader_title = 
|leader_name = 
|main_organ  = 
|parent_organization = 
|affiliations = 
|num_staff  = 
|num_volunteers =
|budget    = 
|website   = 
|remarks   =
}}