Предлошка:Инфокутија Облак/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија

Употреба[уреди извор]

Алтостратус ундулатус
Облаци од типот цирус и алтостратус ундулатус
Облаци од типот цирус и алтостратус ундулатус
КратенкаAs
Симбол
РодАлтостратус (висок)
Видундулатус (брановиден)
Височина2400–6100 м
Изгледбрановиден
Врнежен?не

Предлошката {{Инфокутија Облак}} е наменета за статии посветени на видови облаци. Десно е прикажан пример за нејзина употреба.

Празна предлошка[уреди извор]

{{Инфокутија Облак
| name      = 
| image location = 
| image name   = 
| abbreviation  = 
| symbol     = 
| genus     = 
| species    = 
| variety    = 
| altitude_m   = 
| level     = 
| appearance   = 
| precipitation = 
| thinkness   = 
| Ice content  = 
}}

Опис на параметрите[уреди извор]

{{Инфокутија Облак
| name      = име на облакот
| image location = име на податотеката на сликата
| image name   = опис на сликата
| abbreviation  = кратенка за ваквиот облак
| symbol     = симбол
| genus     = на кој род облаци припаѓа облакот
| species    = вид на облак
| variety    = сорта на облак
| altitude_m   = на која височина се среќава облакот
| level     = висински тип: висок, среден, низок, вертикален или друг
| appearance   = изглед на облакот
| precipitation = дали облакот создава врнежи (можни вредности: „да“ и „не“)
| thinkness   = дебелина на облакот
| Ice content  = колку мраз содржи облакот
}}


Напомена: Параметарот image location НЕ се викифицира.

Поврзано[уреди извор]