Предлошка:Инфокутија Монета

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{{Denomination}}}
{{{Country}}}
Вредност{{{Value}}} {{{Unit}}}
Тежина{{{Mass_g}}} г ({{{Mass_troy_oz}}} трој. унц.) ({{{Mass_grain}}} гр.) ({{{Mass_ounce}}} oz)
Пречник{{{Diameter_mm}}} мм ({{{Diameter_inch}}} ин)
Дебелина{{{Thickness_mm}}} мм ({{{Thickness_inch}}} ин)
Раб{{{Edge}}}
Состав{{{Composition}}}
Злато{{{Gold_troy_oz}}} трој. унц.
Сребро{{{Silver_troy_oz}}} трој. унц.
Период{{{Years of Minting}}}
Ковање{{{Mintage}}}
Ковни знаци{{{Mint marks}}}
Бројност{{{Circulation}}}
Каталошки бр.{{{Catalog Number}}} или {{{Catalogue Number}}}
Лице
[[File:{{{Obverse}}}|frameless]]
{{{Obverse caption}}}
Изглед{{{Obverse Design}}}
Уметник{{{Obverse Designer}}}
Осмислен{{{Obverse Design Date}}}
Повлечен{{{Obverse Discontinued}}}
[[File:{{{Obverse2}}}|frameless]]
{{{Obverse2 caption}}}
Изглед{{{Obverse2 Design}}}
Уметник{{{Obverse2 Designer}}}
Осмислен{{{Obverse2 Design Date}}}
Повлечен{{{Obverse2 Discontinued}}}
[[File:{{{Obverse3}}}|frameless]]
{{{Obverse3 caption}}}
Изглед{{{Obverse3 Design}}}
Уметник{{{Obverse3 Designer}}}
Осмислен{{{Obverse3 Design Date}}}
Повлечен{{{Obverse3 Discontinued}}}
[[File:{{{Obverse4}}}|frameless]]
{{{Obverse4 caption}}}
Изглед{{{Obverse4 Design}}}
Уметник{{{Obverse4 Designer}}}
Осмислен{{{Obverse4 Design Date}}}
Повлечен{{{Obverse4 Discontinued}}}
Опачина
[[File:{{{Reverse}}}|frameless]]
{{{Reverse caption}}}
Изглед{{{Reverse Design}}}
Уметник{{{Reverse Designer}}}
Осмислен{{{Reverse Design Date}}}
Повлечен{{{Reverse Discontinued}}}
[[File:{{{Reverse2}}}|frameless]]
{{{Reverse2 caption}}}
Изглед{{{Reverse2 Design}}}
Уметник{{{Reverse2 Designer}}}
Осмислен{{{Reverse2 Design Date}}}
Повлечен{{{Reverse2 Discontinued}}}
[[File:{{{Reverse3}}}|frameless]]
{{{Reverse3 caption}}}
Изглед{{{Reverse3 Design}}}
Уметник{{{Reverse3 Designer}}}
Осмислен{{{Reverse3 Design Date}}}
Повлечен{{{Reverse3 Discontinued}}}
[[File:{{{Reverse4}}}|frameless]]
{{{Reverse4 caption}}}
Изглед{{{Reverse4 Design}}}
Уметник{{{Reverse4 Designer}}}
Осмислен{{{Reverse4 Design Date}}}
Повлечен{{{Reverse4 Discontinued}}}
{{Инфокутија Монета
| Denomination     = 
| Country        = 
| Value         = 
| Unit         = 
| Mass_g        = 
| Mass_troy_oz     = 
| Mass_grain      = 
| Mass_ounce      = 
| Mass_special     = <!-- за специјализирано форматирање (на пр. кај повеќеслојни монети)-->
| Gold_troy_oz     = 
| Silver_troy_oz    = 
| Diameter_mm      = 
| Diameter_inch     = 
| Diameter_special   = <!-- за специјализирано форматирање или ставање на наводи во инфокутијата -->
| Thickness_mm     = 
| Thickness_inch    = 
| Thickness_special   = <!-- за специјализирано форматирање или ставање на наводи во инфокутијата -->
| Edge         = 
| Composition      = 
| Years of Minting   = <!--{{почетен датум|YYYY}} – {{завршен датум|YYYY}}-->
| Mintage        = <!-- за еднократни монети, или вкупно за серијата, ако е познато -->
| Mint marks      = 
| Circulation      = 
| Catalog Number    = <!-- или | Catalogue Number = -->
| Obverse        = 
| Obverse Design    = 
| Obverse Designer   = 
| Obverse Design Date  = 
| Obverse Discontinued = 
| Obverse2       = 
| Obverse2 Design    = 
| Obverse2 Designer   = 
| Obverse2 Design Date = 
| Obverse2 Discontinued = 
| Obverse3       = 
| Obverse3 Design    = 
| Obverse3 Designer   = 
| Obverse3 Design Date = 
| Obverse3 Discontinued = 
| Obverse4       = 
| Obverse4 Design    = 
| Obverse4 Designer   = 
| Obverse4 Design Date = 
| Obverse4 Discontinued =
| Reverse        = 
| Reverse Design    = 
| Reverse Designer   = 
| Reverse Design Date  = 
| Reverse Discontinued = 
| Reverse2       = 
| Reverse2 Design    = 
| Reverse2 Designer   = 
| Reverse2 Design Date = 
| Reverse2 Discontinued = 
| Reverse3       = 
| Reverse3 Design    = 
| Reverse3 Designer   = 
| Reverse3 Design Date = 
| Reverse3 Discontinued = 
| Reverse4       = 
| Reverse4 Design    = 
| Reverse4 Designer   = 
| Reverse4 Design Date = 
| Reverse4 Discontinued = 
}}

Големина на сликата[уреди извор]

Сликата по вообичаено е без рамка, што значи има ширина од 220п во највеќето случаи (и за највеќето корисници). За да ја измените оваа големина, послужете се со некој од следниве параметри,

| Obverse Image Size  =
| Obverse2 Image Size  =
| Obverse3 Image Size  =
| Obverse4 Image Size  =
| Reverse Image Size  =
| Reverse2 Image Size  =
| Reverse3 Image Size  =
| Reverse4 Image Size  =