Предлошка:Инфокутија Многуаголник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Квадрат
Square (geometry).svg
Квадратот е убава фигура
Рабови и темиња4
Шлефлиев симбол{4}
Коксетер–Динкинови дијаграмиCDel node 1.pngCDel 4.pngCDel node.png
Симетриска групадиедарска (D4)
Плоштинаt2
Внатрешен агол (степ.)90°
Својстваконвексен

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Многуаголник
| name    = 
| image   = 
| caption  =
| type    = ''општ тип на оваа фигура''
| euler   =
| edges   =
| schläfli  = ''за правилен многуаголник''
| wythoff  = ''за правилен многуаголник''
| coxeter  = ''за правилен многуаголник''
| symmetry  =
| area    = ''некои едноставни формули''
| angle   = ''внатрешен агол во случај на правилен многуаголник''
| dual    = ''дуален многуаголник на оваа фигура''
| properties =
}}

Пример[уреди извор]

{{Инфокутија Многуаголник
| name    = Квадрат
| image    = Square (geometry).svg
| caption   = Квадратот е убава фигура
| edges    = 4
| schläfli  = {4}
| coxeter   = {{CDD|node_1|4|node}}
| symmetry  = [[Дедрална група|диедрална]] (D<sub>4</sub>)
| area    = t<sup>2</sup>
| angle    = 90°
| properties = [[Конвексен многуаголник|конвексен]]
}}

Поврзано[уреди извор]