Предлошка:Инфокутија Милитантна организација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа предлошка содржи сложени примероци на предложна синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и расчленувачките функции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во предложниот песочник или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.
{{{име}}}

{{{опис}}}
Функционира {{{датуми}}}
Водач {{{водач}}}
Цели {{{цели}}}
Подрачја {{{подрачје}}}
Идеологија {{{идеологија}}}
Поважни дела {{{дела}}}
Поголеми напади {{{напади}}}
Статус {{{статус}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Користење[уреди извор]

{{Инфокутија Милитантна организација
|име    = 
|лого    = 
|опис    = 
|датуми   = 
|водач   = 
|цели    = 
|подрачје  = 
|идеологија = 
|дела    = 
|напади   = 
|статус   = 
}}

Пример[уреди извор]

Ослободителни тигри на Тамилски Елам
Симболот на ОТТЕ
Симболот на ОТТЕ
Функционира 1975 – денес
Водач Велупилаи Прабакаран
Цели создавање на посебна држава во северот и истокот на Шри Ланка
Подрачја  Шри Ланка, Индија
Идеологија тамилски национализам
Поважни дела Бројни самоубиствени напади, напади врз цивили, употреба на деца како војници, етничко чистење
Поголеми напади Бомбардирање на Централната банка, масакар во Палијагодела, бомбардирање на воз во Дехивала
Статус Означена како терористичка организација од 32 земји
{{Инфокутија Милитантна организација
|име    = Ослободителни тигри на Тамилски Елам
|лого    = Ltte emblem.jpg
|опис    = Симболот на ОТТЕ
|датуми   = 1975 – денес
|водач   = [[Велупилаи Прабакаран]]
|цели    = создавање на посебна држава во северот и истокот на Шри Ланка
|подрачје  = {{ШРИ}}, [[Индија]]
|идеологија = [[тамилски национализам]]
|дела    = Бројни [[самоубиствени напади]], напади врз цивили, употреба на деца како војници, етничко чистење
|напади   = Бомбардирање на Централната банка, масакар во Палијагодела, бомбардирање на воз во Дехивала
|статус   = Означена како терористичка организација од 32 земји
}}

Параметри[уреди извор]

Викиврски не се создаваат автоматски за ниедно поле во кутија и затоа морате сами да додавате викиврски.

 • име - Името на организацијата. Најчесто ова име е истото со името на статијата, но можете да правите мали измени ако е потребно. Задолжително поле; сите други се изборни.
 • лого - Главното лого на организацијата. Не треба да стои претставката „Слика:“ или „Image:“.
 • опис - Опис на логото или неговата употреба; најчесто не е потребно.
 • датуми - Датуми на почетокот и крајот на функционирањето на организацијата.
 • водач – Водачот на организацијата.
 • цели – „Главните“ цели на организацијата. Не треба да се објаснуваат целите во инфокутијата, потребен е само основен опис.
 • подрачје – Земјите / подрачјата каде што организацијата ги извршува главните активности.
 • идеологија - Идеологијата на организацијата, ако постои.
 • дела - Главните видови на злодела што ги прави организацијата. Конкретни дела одат во следното поле.
 • напади – Неколку поголеми напади што ги извршила организацијата.
 • статус – Статусот на организацијата. На пример, листа на земји што ја означиле како терористичка организација.