Предлошка:Инфокутија Коњска раса

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Инфокутијава е наменета за статии за коњски раси, а не за поединечни коњи како Шарец, Букефал и сл. За таа намена користете {{Инфокутија Поединечен коњ}}.

Важно: Имајте предвид дека расите на животните се пишуваат со мала буква (освен кога се во насловот на инфокутијата).

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Коњска раса
| назив     = 
| слика     = <!-- само името на податотеката; на пр. „слика.jpg“ -->
| опис     = 
| алт      = 
| одлики    = 
| други_називи = 
| земја     = 
| прекар    = 

| група1    = 
| стд1     = 
| група2    = 
| стд2     = 
| група3    = 
| стд3     = 
| група4    = 
| стд4     = 
| група5    = 
| стд5     = 
| група6    = 
| стд6     = 
| status    = 
       
| note     = 
}}

Примери[уреди извор]

Инфокутија Коњска раса
Висок црн коњ со бели нозе, застанат во запрега. Се гледаат рудите на колата.
Коњ од расата шајр
Одликивисок влечен коњ, прос. висок 170 см. Нозете често имаат бели влакнести „чорапи“
Други називишајрски коњ
ПотеклоАнглија
Расни стандарди
Друштво за шајрски коњиСтандарди на расата
Американско здружение за шајрски коњиСтандарди на расата
Коњ (Equus ferus caballus)
{{Инфокутија Коњска раса 
| слика     = Shire.jpg
| опис     = Коњ од расата шајр
| алт      = Висок црн коњ со бели нозе, застанат во запрега. Се гледаат рудите на колата.
| одлики    = висок влечен коњ, прос. висок 170 см. Нозете често имаат бели влакнести „чорапи“
| други_називи = шајрски коњ
| прекар    = 
| земја     = [[Англија]]
| група1    = Друштво за шајрски коњи
| стд1     = http://www.shire-horse.org.uk/breed_standard.htm
| група2    = Американско здружение за шајрски коњи
| стд2     = http://www.shirehorse.org/Information/BreedStandard/
}}