Предлошка:Инфокутија Ковани пари за колекционерски цели на НБРМ

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{name}}}
Лице
Опачина
Поединости
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Користење[уреди извор]

{{Инфокутија Ковани пари за колекционерски цели на НБРМ
|name = 
|image_obverse = 
|image_obverse_size = 
|image_reverse = 
|image_reverse_size = 
|series = 
|value = 
|metal = 
|weight = 
|dimension = 
|form = 
|edge = 
|issued = 
|price = 
}}

Пример[уреди извор]

50 години од Македонската академија на науките и уметностите
Лице
Опачина
Поединости
Номин. вредност 100 денари
Метал сребро (Ag) 925
Тежина 28,28 гр
Димензии 38 x 61 мм
Облик кружен
Раб мазен
Издадена 2017
Цена 2.500 денари
{{Инфокутија Ковани пари за колекционерски цели на НБРМ
|name = 50 години од Македонската академија на науките и уметностите
|image_obverse = Лице на кованата пара „50 години од Македонската академија на науките и уметностите“.jpg
|image_obverse_size = 200п
|image_reverse = Позадина на кованата пара „50 години од Македонската академија на науките и уметностите“.jpg
|image_reverse_size = 200п
|series = 
|value = 100 денари
|metal = сребро (Ag) 925
|weight = 28,28 гр
|dimension = 38 x 61 мм
|form = кружен
|edge = мазен
|issued = 2017
|price = 2.500 денари
}}

Список на параметри[уреди извор]

Задолжителни параметри[уреди извор]

name
Овде напишете го името на кованата пара за која е наменета статијата која ја пишувате. Ваквиот текст ќе се појави најгоре од предлошката, на првата златна лента.
value
Овде напишете ја номиналната вредност на кованата пара.

Изборни параметри[уреди извор]

image_obverse
Овде ставете слика од лицето на кованата пара доколку имате или доколку веќе има таква на Ризницата. Истата ќе се појави веднаш под името.
image_obverse_size
Овде поднесете ја големината на сликата од лицето, доколку веќе имате ставено слика за статијата. Со овој параметар ќе одредите во која големина да се појави сликата.
image_reverse
Овде ставете слика од позадината на кованата пара доколку имате или доколку веќе има таква на Ризницата. Истата ќе се појави веднаш под името.
image_reverse_size
Овде поднесете ја големината на сликата од позадината, доколку веќе имате ставено слика за статијата. Со овој параметар ќе одредите во која големина да се појави сликата.
series
Доколку кованата пара за која пишувате е дел од серија на ковани пари тогаш овде напишете го името на серијата.
metal
Овде напишете од каков метал е изработена кованата пара.
weight
Овде напишете ја тежината на кованата пара.
dimension
Овде напишете ги димензиите на кованата пара.
form
Овде напишете ја формата на кованата пара.
edge
Овде напишете каков е работ на кованата пара.
issued
Овде напишете ја годината на издавање на кованата пара.
price
Овде напишете која е цената на кованата пара.