Предлошка:Инфокутија Издавачка куќа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Издавачка куќа
{{{слика}}}
Холдинг компанија {{{холдинг}}}
Основана {{{основана}}}
Основач {{{основач}}}
Статус {{{статус}}}
Дистрибутер {{{дистрибутер}}}
Жанр {{{жанр}}}
Земја на потекло {{{земја}}}
Локација {{{локација}}}
[{{{веб-сајт}}} Официјална страница]
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Користење[уреди извор]

{{Инфокутија Издавачка куќа}} додава инфокутија на статии за издавачки куќи.

Празен пример[уреди извор]

За едноставна употреба, можете директно да го ископирате следниот код на статијата и да ги пополните соодветните полиња.

{{Инфокутија Издавачка куќа
| име      = 
| слика     = 
| слика_позадина = 
| холдинг    = 
| основана    = 
| основач    = 
| статус     = 
| дистрибутер  = 
| жанр      = 
| земја     = 
| локација    = 
| веб-сајт    = 
}}

Полиња[уреди извор]

Сите полиња се изборни (т.е. ако се празни, нема да се случи никаква грешка), но препорачливо е да се пополнат што е можно повеќе со информации. Празна предлошка {{Инфокутија Издавачка куќа}} ќе ја додаде само сината насловна линија со името на статијата.

име
(Ако не внесете ништо, се испишува името на статијата.) Името на издавачката куќа што ќе се појави на насловната линија на инфокутијата.
слика
Логото на издавачката куќа, вака: [[Слика:LABEL-LOGO.jpg|100п]]. (Бидејќи сликата со логото вообичаено е преголема, се препорачува да биде внесена големина помеѓу 100 и 200 пиксели.
слика_позадина
(Стандардна е "white" (бела).) Може да се искористи за да се одреди бојата што ќе биде позади сликата. Препорачливо е да се остави празно, за да биде позадината бела.
холдинг
Холдинг компанијата, како на пример: [[Warner Music Group]].
основана
Година на основање, само четири цифри, како на пример „1950“, без викиврска.
основач
Име на основачот/основачите, одделени со запирка или <br />.
статус
Оставете го празно освен ако не е Неактивна или Растурена.
дистрибутер
Дистрибутери, одделени со запирки или <br />.
жанр
Како на пример [[Електронска музика]] или Разни, одделени со запирки или <br />.
земја
Земја на потекло, како на пример: [[САД]] или {{З-САД}}.
локација
Град и држава на главниот штаб.
веб-сајт
Официјалното веб-место на издавачката куќа.

Постои уште едно додатно поле коешто вообичаено не е потребно:

боја_позадина
Бојата на позадината на насловната лента. Не треба да се користи освен во посебни случаи.

Пример[уреди извор]

Elektra Records
Wikipedia-logo-mk.png
Холдинг компанија Warner Music Group
Основана 1950
Основач Џек Холзман
Пол Рикхолт
Дистрибутер Atlantic Records (во САД)
WEA (надвор од САД)
Жанр Разни
Земја на потекло САД
Локација Њујорк, Њујорк
{{Инфокутија Издавачка куќа
| име      = Elektra Records
| слика     = [[Слика:Wikipedia-logo-mk.png|100п]]
| слика_позадина = 
| холдинг    = ''[[Warner Music Group]]''
| основана    = 1950
| основач    = [[Џек Холзман]]<br />[[Пол Рикхолт]]
| статус     = 
| дистрибутер  = ''Atlantic Records'' (во [[САД]])<br
/>''[[Warner Music Group|WEA]]'' (надвор од САД)
| жанр      = Разни
| земја     = {{З-САД}}
| локација    = [[Њујорк Сити|Њујорк]], [[Њујорк (сојузна држава)|Њујорк]]
| веб-сајт    = [http://www.atlanticrecords.com/ Atlantic Records.com]
}}