Предлошка:Инфокутија Злосторник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Злосторник
| subject_name    = 
| image_name     = 
| image_size     = 
| image_alt     = 
| image_caption   = 
| nationality    = 
| birth_name     = 
| birth_date     = <!-- {{Датум на раѓање|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} (мртов)
              {{Роден на и возраст|гггг|мм|дд|df=yes}} (познат месец и ден)
              {{Година на раѓање и возраст|гггг|мм|df=yes}} (познат месец)
              {{Година на раѓање и возраст|гггг|df=yes}} (позната година) -->
| birth_place    = 
| death_date     = <!-- {{Починал на и возраст|ГГГГ|ММ|ДД|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} (датум на смрт, па датум на раѓање) -->
| death_place    = 
| cause       = 
| alias       = 
| allegiance     = <!-- [[Корлеоне]] -->
| motive       = 
| charge       = 
| conviction     = 
| conviction_penalty = 
| conviction_status = 
| occupation     = 
| spouse       = 
| partner      =
| parents      = 
| children      = 
}}

Подробна употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Злосторник
| subject_name    = Име на злосторникот
| image_name     = Име на сликата
| image_size     = 
| image_caption   = 
| nationality    = Националност на злосторникот
| birth_date     = Датум на раѓање
| birth_place    = Место на раѓање
| death_date     = Датум на смрт (оставете празно ако е жив)
| death_place    = Место на смрт (оставете празно ако е жив)
| alias       = Прекарите под кои бил познат
| allegiance     = Име на криминалната организација (ако ја има).
| conviction     = За кои злосторства бил обвинет (со датуми на обвиненијата)
| conviction_penalty = Досудени казни (секоја посебно, по хронолошки редослед)
| conviction_status = На пр. на слобода, во затвор, на условно, пуштен, мртов (наведете ако е погубен) итн.
| occupation     = 
| spouse       = Име на сопружникот (оставете празно ако нема сопружник или податоци за сопружникот)
| partner      = Име на домашниот сожител, дечко/девојка (оставете празно ако нема партнер или податоци за сожителот)
| parents      = Имиња на родителите (оставете празно ако нема податоци)
| children      = Имиња на децата (оставете празно ако нема деца или податоци за нив)
}}

Микроформат[уреди извор]

HTML-означувањето што го дава предлошкава содржи микроформат HCard, со чија помош сметачот може да ги расчленува податоците -— или автоматски, за каталогизација на статија низ Википедија, или преку прелистувачка алатка со која раководи читач, за (на пример) додавање на предмет во адресар.

Параметрите за датум на раѓање ќе бидат вклучени во микроформатот само ако во инфокутијата се користат {{Датум на раѓање}} или {{Датум на раѓање и возраст}}.

hCard користи HTML-класи:

 • „adr“
 • „bda“
 • „county-name“
 • „fn“
 • „label“
 • „locality“
 • „nickname3
 • „note“
 • „role“
 • „vcard“

Не преименувајте ги и не отстранувајте ги класиве.