Предлошка:Инфокутија Залив

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Сите параметри
{{Инфокутија Залив
|bay_name      = 
|image_bay     = 
|caption_bay    = 
|map_bay      = 
|image_bathymetry  = 
|caption_bathymetry = 
|location      = 
|coords       = 
|rivers       = 
|oceans       = 
|countries     = 
|length       = 
|width       = 
|area        = 
|depth       = 
|max-depth     = 
|volume       = 
|shore       = 
|salinity      = 
|frozen       = 
|islands      = 
|cities       = 
|reference     = 
}}

Параметри[уреди извор]

име на заливот
опис на сликата
Карта:
{{ПолКарта}}
опис на батиметриската карта
Место место
Координати координати со предлошката {{coord}}
Речни извори реки
Морски извори океани
Земји земји
Макс. должина должина
Макс. ширина ширина
Површина површина
Прос. длабочина длабочина
Макс. длабочина максимална длабочина
Водна зафатнина водна зафатнина
Брег1 должина на брегот
Соленост соленост на водата
Мрзнење кога замрзнува
Острови острови
Нас. места градови
Наводи наводи
1 По дефиниција непрецизно.

Поврзано[уреди извор]