Предлошка:Инфокутија Зависна територија

Од Википедија — слободната енциклопедија


Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа инфокутија е наменета за зависни територии или поддржавни единици каде не е соодветно да се користи {{Инфокутија Држава}}, но сепак треба приказ на информации на ниво на земја.

Синтакса[уреди извор]

{{Инфокутија Зависна територија
| name =
| native_name =
| settlement_type =
| image_skyline =
| imagesize =
| image_caption =
| image_flag =
| flag_size =
| flag_link =
| image_seal =
| seal_size =
| seal_type =
| seal_link =
| etymology =
| nickname =
| motto =
| image_map =
| map_caption =
| subdivision_type =
| subdivision_name =
| established_title =
| established_date =
| established_title2 =
| established_date2 =
| established_title3 =
| established_date3 =
| founder =
| named_for =
| government_type =
| leader_title1 =
| leader_name1 =
| leader_title2 =
| leader_name2 =
| leader_title3 =
| leader_name3 =
| leader_title4 =
| leader_name4 =
| legislature =
| area_km2 =
| area_rank =
| area_sq_mi =
| percent_water =
| population_estimate =
| population_census =
| population_estimate_year =
| population_estimate_rank =
| population_census_year =
| population_density_km2 =
| population_density_sq_mi = 
| population_density_rank =
| elevation_footnotes =
| elevation_m =
| GDP_PPP =
| GDP_PPP_year =
| GDP_PPP_rank =
| GDP_PPP_per_capita =
| GDP_PPP_per_capita_rank =
| GDP_nominal =
| GDP_nominal_year =
| GDP_nominal_rank =
| GDP_nominal_per_capita =
| GDP_nominal_per_capita_rank =
| Gini =
| Gini_year =
| Gini_change = <!-- нагорно/надолно/устојчиво -->
| Gini_ref =
| HDI = <!-- само број -->
| HDI_year = <!-- Година на податокот, а не на објавувањето -->
| HDI_change = <!-- нагорно/надолно/устојчиво -->
| HDI_ref =
| HDI_rank =
| currency =
| currency_code =
| timezone =
| utc_offset =
| date_format =
| drives_on =
| calling_code =
| iso_code =
| cctld =
| website =
| footnotes =
}}