Предлошка:Инфокутија Економист

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Предлошкава се користи со тоа што ќе го прекопирате долунаведениот код на врвот од статијата. Сите полиња се незадолжителни, а ако ги оставите празни, нема да се појават во кутијата. Исклучок е параметарот „{{{name}}}“, кој ќе го преземе насловот на статијата ако го оставите празен.

{{Инфокутија Економист
| name       = 
| school_tradition = 
| color      = 
| image_name    = 
| image_size    = 
| image_caption  = 
| birth_date    = {{роден на и возраст|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}}
| death_date    = 
| nationality   = 
| institution   = 
| field      = 
| alma_mater    = 
| influences    = 
| opposed     = 
| influenced    = 
| contributions  = 
| awards      = 
| signature    = <!-- само името на податотеката -->
| repec_prefix =  | repec_id =
}}

Микроформат[уреди извор]

HTML-означувањето што го дава предлошкава содржи микроформат HCard, со чија помош сметачот може да ги расчленува податоците -— или автоматски, за каталогизација на статија низ Википедија, или преку прелистувачка алатка со која раководи читач, за (на пример) додавање на предмет во адресар.

Параметрите за датум на раѓање ќе бидат вклучени во микроформатот само ако во инфокутијата се користат {{Датум на раѓање}} или {{Датум на раѓање и возраст}}.

hCard користи HTML-класи:

 • „adr“
 • „bda“
 • „county-name“
 • „fn“
 • „label“
 • „locality“
 • „nickname3
 • „note“
 • „role“
 • „vcard“

Не преименувајте ги и не отстранувајте ги класиве.