Предлошка:Инфокутија Езеро

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Езеро
Место {{{location}}}
Координати {{{coords}}}
Вид {{{type}}}
Главен дотек {{{inflow}}}
Главен истек {{{outflow}}}
Површина на сливот {{{catchment}}}
Земји во сливот {{{basin_countries}}}
Најг. должина {{{length}}}
Најг. ширина {{{width}}}
Површина {{{area}}}
Прос. длабочина {{{depth}}}
Најг. длабочина {{{max-depth}}}
Водна зафатнина {{{volume}}}
Проточност (на езерската вода) {{{residence_time}}}
Брежна должина1 {{{shore}}}
Надм. височина на површината {{{elevation}}}
Замрзнато {{{frozen}}}
Острови {{{islands}}}
Населени места {{{cities}}}
Наводи {{{reference}}}
1 Брежната должина не е добро утврдена мерка.