Предлошка:Инфокутија Воен објект

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

Линија Мажино
источна Франција

Влезот на скривалиштето Шененбург долж линијата Мажино во Алзас.
Тип одбранбена линија
Изграден 1930 (1930)–35
Градежни
материјали
бетон, челик
Во употреба 1935–69
Под управа на Франција
Битки/војни Битка за Франција
Едзелски замок
близу Едзел во Ангус, Шкотска
координатен навод NO584691

Едзелскиот замок со градините
Сместен е на источното крајбрежје на Шкотска, близу средиштето
Сместен е на источното крајбрежје на Шкотска, близу средиштето
Објектот во рамките на Шкотска
Тип Кула и двор
Координати 56°49′ N; 2°41′ W / 56.81° СГШ; 2.68° ЗГД / 56.81; -2.68Координати: 56°49′ N; 2°41′ W / 56.81° СГШ; 2.68° ЗГД / 56.81; -2.68
Изграден о. 1520-1610
Изградил Дјвид Линдзи, IX Ерл од Крофорд
Градежни
материјали
стар црвен песочник
Во употреба до 1715
Тековна
состојба
рушевини
Тековен
сопственик
Ерл од Далхузи, под раководство на Историска Шкотска
Отворен за
јавноста
Да
Под управа на Линдзиевци

Оваа инфокутија е наменета за преглед на податоци за воен објект како тврдина или упориште.

Треба да се додава со {{Инфокутија Воен објект}}, и тоа вака:

{{Инфокутија Воен објект
|name = 
|native_name = 
|partof = 
|location = 
|image = 
|caption = 
|map_type = 
|latitude = 
|longitude = 
|map_size = 
|map_alt = 
|map_caption = 
|type = 
|coordinates = 
|code = 
|built = {{Почетен датум|ГГГГ}}
|builder = 
|materials = 
|height = 
|used = 
|demolished = 
|condition = 
|ownership = 
|open_to_public = 
|controlledby = 
|garrison = 
|current_commander = 
|commanders = 
|occupants = 
|battles = 
|events = 
|image2 = 
|caption2 = 
}}