Предлошка:Инфокутија Владетел/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{Инфокутија Владетел}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.

Користење[уреди извор]

{{Инфокутија Владетел
|name      =Име (најчеста употреба)
|title      =(Титула) Крал/Кралица/друго на X
|baptism     =(Крштевање)
|image      =(Слика) [[Слика:X.jpg|200п|опис]]
|caption     =Опис на сликата
|reign      =(Владеење) [[Д месец]], [[ГГГГ]] – [[Д месец]], [[ГГГГ]]
|coronation   =(Крунисување) [[Д месец]], [[ГГГГ]]
|investiture   =(Наименување)
|othertitles   =(Други титули) Други титули и викиврска<br />Други титули и викиврска, итн.
|full name    =Целосно родено нетитуларно име
|predecessor   =(Претходник) Име и викиврска
|successor    =(Следбеник) Име и викиврска
|suc-type    =(Наследник-тип) Ако сакате да го користите полетo ''heir'' (наследници), тогаш е потребен типот на наследниците (Неизбежно наследство/Можно наследство)
|heir      =(Наследник) Име и викиврска
|queen      =(Кралица) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн.
|consort     =(Придружничка) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн.
|spouse 1    =(Жена 1) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. (овие се за жените
|spouse 2    =(Жена 2) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. на машки владетели за кои 
|spouse 3    =(Жена 3) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. поимите ''кралица'', 
|spouse 4    =(Жена 4) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. 'придружничка' итн. се
|spouse 5    =(Жена 5) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. несоодветни, на пр. 
|spouse 6    =(Жена 6) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. жена на римски император кој се оженил и потоа се развел пред да дојде до тронот)
|issue      =(Потомци) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн.
|royal house   =Кралска династија на X и викиврска
|royal anthem  =(Кралска химна) Име и викиврска
|father     =(Татко) Име и викиврска
|mother     =(Мајка) Име и викиврска
|date of birth  =(Датум на раѓање) Д месец, ГГГГ
|place of birth =(Место на раѓање) Име и викиврска
|date of death  =(Датум на починување) Д месец, ГГГГ
|place of death =(Место на починување) Име и викиврска
|date of burial =(Датум на погребање) Д месец, ГГГГ
|place of burial =(Место на погребање) Име и викиврска
}}