Прејди на содржината

Предлошка:Инфокутија Астрономска појава

Од Википедија — слободната енциклопедија
Предлошка:Инфокутија Астрономска појава
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Само ставете го:

{{Инфокутија Астрономска појава}}

нагоре во статијата, а податоците сами ќе се појават, автоматски преземени од Википодатоците (кога ги има). Овие вредности можат да се заменат со укажување на други во параметрите. Еве целосен список на параметри:

Параметар По основно Опис
name натпис на Википодатоците (mk)
(или името на статијата)
Назив на појавата
image фотографија (P18) Илустрација
caption опис на податотеката (P2096) Опис на сликата (по потреба).
name каталошка шифра (P528) Други ознаки
event_type е (P31) Вид појава
class спектрална класа (P215) Спектрална класа
start_time датум на откривање (P575) Кога почнала појавата
duration времетраење (P2047) Колку траела појавата
detected_by место на астрономското откривање (P65) Назив на инструментот со кој е забележана појавата.
constellation соѕвездие (P59) Во кое соѕвездие е забележана појавата.
ra Ректасцензија
dec Деклинација
epoch Епоха
gal Галактички координати
redshift црвено поместување (P1090) Црвено поместување
distance оддалеченост од Земјата (P2583) Оддалеченост
source Извор
remnant Остаток
host Домаќин
projenitor Предок
projenitor_type Вид предок
b-v боја според С-В
notes Забележителности на појавата
peak Најголема забележана привидна величина
energy Вкупна излезна енергија на појавата
website матична страница (P856) Мрежно место на телескопот. Користете {{URL}}
predecessor претходи (P155) Појавата која ѝ претходи
successor следи (P156) Појавата која ѝ следи
commons категорија на Ризницата (P373) Соодветна категорија или страница на Ризницата