Предлошка:Инфокутија Алгоритам

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Алгоритам
{{{image}}}
Класа{{{class}}}
Структура на податоци{{{data}}}
Најлош случај{{{time}}}
Просторна сложеност во најлош случај{{{space}}}


{{Infobox algorithm
|name= <!-- По основно, името на статијата -->
|class= <!-- Името на проблемот којшто го решава -->
|image=
|caption=
|data=
|time= <!-- Равенка за најлошо време -->
|best-time=
|average-time=
|space=
}}