Предлошка:Инфокутија Јавен превоз

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{name}}}
[[File:{{{image}}}| {{{imagesize}}}]]
[[File:{{{image2}}}|{{{imagesize2}}}]]
[[File:{{{image3}}}|{{{imagesize2}}}]]
{{{caption}}}
Општо
Сопственик{{{owner}}}
Место{{{locale}}}
Тип на превоз{{{transit_type}}}
Бр. на линии{{{lines}}}
Бр. на станици{{{stations}}}
Патници дневно{{{ridership}}}
Патници годишно{{{annual_ridership}}}
Извршен директор{{{chief_executive}}}
Седиште{{{headquarters}}}
Мреж. место{{{website}}}
Повик. центар{{{callcentre}}}
Сообраќање
Почнал{{{began_operation}}}
Ќе почне{{{operation_will_start}}}
Прекинал{{{ended_operation}}}
Превозник{{{operator}}}
Железн. ознаки{{{marks}}}
Бр. на возила{{{vehicles}}}
Долж. на возот{{{train_length}}}
Меѓувозилно растојание{{{headway}}}
Технички податоци
Долж. на системот{{{system_length}}}
Колосек{{{track_gauge}}}
Стара ширина{{{ogauge}}}
Мин. полупречник на кривина{{{minimum_radius_of_curvature}}}
Напојување{{{el}}}
Просеч. брзина{{{average_speed}}}
Макс. брзина{{{top_speed}}}
OpenStreetMap{{{osm_id}}}
Карта на системот

{{{map}}}

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Целосна синтакса[уреди извор]

{{Инфокутија Јавен превоз
|box_width          =
|name            =
|image            =
|alt             =
|imagesize          =
|image2           =
|alt2            =
|imagesize2         =
|image3           =
|alt3            =
|imagesize3         =
|caption           =
|owner            =
|locale           =
|transit_type        =
|lines            =
|stations          =
|ridership          =
|annual_ridership      =
|chief_executive       =
|headquarters        =
|website           =
|callcentre         =
|began_operation       =
|operation_will_start    =
|ended_operation       =
|operator          =
|marks            =
|vehicles          =
|train_length        =
|headway           = 
|system_length        = 
|track_gauge         =
|ogauge           =
|minimum_radius_of_curvature = 
|el             =
|average_speed        = 
|top_speed          = 
|osm_id           =
|map             =
|map_name          =
|map_state          = <!-- дали да стои отворена или скриена -->
}}

Пример[уреди извор]

Сочиско леко метро
Општо
СопственикГрад Сочи
МестоСочи, Русија
Тип на превозлеко метро
Бр. на линии3
Бр. на станици24
Сообраќање
Ќе почне2013
Технички податоци
Долж. на системот86,4 км
Колосек1520 мм (руски колосек)

Пример: Сочиско леко метро:

<pre.raw style="border:0px;overflow:auto;"> {{Инфокутија Јавен превоз |name = Сочиско леко метро |image = |imagesize = 250 px |caption = Макета на воз „Bombardier Spacium“ |owner = Град Сочи |locale = [[Сочи]], [[Русија]] |transit_type = [[леко метро]] |lines = 3 |stations = 24 |operation_will_start = 2013 |system_length = 86,4 км |track_gauge = 1520 мм ([[руски колосек]]) |map = {{Сочиско леко метро-Шема}} |map_state = collapsed }}