Прејди на содржината

Предлошка:Инфокутија Монархија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Монархија
| royal_title    = <!-- Задолжително. Без врски. -->
| realm       = <!-- Задолжително. Без врски. -->
| native_name    = <!-- Незадолжително. -->
| border       = <!-- Незадолжително. Допуштени вредности: provincial / federal / imperial -->
| coatofarms     = <!-- Незадолжително. Само името на сликата, без „Податотека:“ -->
| coatofarms_article = <!-- Задолжително ако се користи полето {{{coatofarms}}}. -->
| type        = <!-- Незадолжително. Вид на звање што го користи владетелот.
              Допуштени вредности: commonwealth / non-commonwealth / other / other2 / other3 / other4 / saudi -->
| his/her      = <!-- Задолжително. -->
| image       = <!-- Незадолжително. Само името на сликата, без „Податотека:“ -->
| incumbent     = <!-- Задолжително. -->
| incumbentsince   = <!-- Незадолжително. Година/датум на крунисување. -->
| other       = <!-- Незадолжително. Друг опис под името на владетелот наместо година/датум на крунисување. -->
| image2       = <!-- Незадолжително. Само името на сликата, без „Податотека:“ -->
| incumbent2     = <!-- Незадолжително. кога има истовремено повеќе од еден владетел -->
| incumbent2since  = <!-- Незадолжително. Година/датум на крунисување. -->
| other2       = <!-- Незадолжително. Друг опис под името на владетелот наместо година/датум на крунисување. -->
| heir_apparent   = <!-- Незадолжително. -->
| first_monarch   = <!-- Задолжително. -->
| date        = <!-- Задолжително. Година/датум на основање на монархијата. -->
| residence     = <!-- Незадолжително. -->
| website      = <!-- Незадолжително. -->
}}

Поврзано[уреди извор]