Предлошка:Индекс на инфокутии за хемиски елементи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Индекс на предлошки за инфокутии на хемиски елементи
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
I 1H
икут У
2He
икут У
II 3Li
икут У
4Be
икут У
5B
икут У
6C
икут У
7N
икут У
8O
икут У
9F
икут У
10Ne
икут У
III 11Na
икут У
12Mg
икут У
13Al
икут У
14Si
икут У
15P
икут У
16S
икут У
17Cl
икут У
18Ar
икут У
IV 19K
икут У
20Ca
икут У
21Sc
икут У
22Ti
икут У
23V
икут У
24Cr
икут У
25Mn
икут У
26Fe
икут У
27Co
икут У
28Ni
икут У
29Cu
икут У
30Zn
икут У
31Ga
икут У
32Ge
икут У
33As
икут У
34Se
икут У
35Br
икут У
36Kr
икут У
V 37Rb
икут У
38Sr
икут У
39Y
икут У
40Zr
икут У
41Nb
икут У
42Mo
икут У
43Tc
икут У
44Ru
икут У
45Rh
икут У
46Pd
икут У
47Ag
икут У
48Cd
икут У
49In
икут У
50Sn
икут У
51Sb
икут У
52Te
икут У
53I
икут У
54Xe
икут У
VI 55Cs
икут У
56Ba
икут У
1 asterisk 72Hf
икут У
73Ta
икут У
74W
икут У
75Re
икут У
76Os
икут У
77Ir
икут У
78Pt
икут У
79Au
икут У
80Hg
икут У
81Tl
икут У
82Pb
икут У
83Bi
икут У
84Po
икут У
85At
икут У
86Rn
икут У
VII 87Fr
икут У
88Ra
икут У
2 asterisks 104Rf
икут У
105Db
икут У
106Sg
икут У
107Bh
икут У
108Hs
икут У
109Mt
икут У
110Ds
икут У
111Rg
икут У
112Cn
икут У
113Nh
икут У
114Fl
икут У
115Mc
икут У
116Lv
икут У
117Ts
икут У
118Og
икут У
VIII 119Uue
икут У
120Ubn
икут У
1 asterisk 57La
икут У
58Ce
икут У
59Pr
икут У
60Nd
икут У
61Pm
икут У
62Sm
икут У
63Eu
икут У
64Gd
икут У
65Tb
икут У
66Dy
икут У
67Ho
икут У
68Er
икут У
69Tm
икут У
70Yb
икут У
71Lu
икут У
 
2 asterisks 89Ac
икут У
90Th
икут У
91Pa
икут У
92U
икут У
93Np
икут У
94Pu
икут У
95Am
икут У
96Cm
икут У
97Bk
икут У
98Cf
икут У
99Es
икут У
100Fm
икут У
101Md
икут У
102No
икут У
103Lr
икут У
 
Икона за документација Документација за предлошка[создај]