Предлошка:Иден филм

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Има два незадолжителни параметри:

Поле за опис
Незадолжително поле за опис се користи за да се објасни кој дел од статијата е за претстоен филм. За да се објасни дека целата статија е за претстојниот филм, користете
{{иден филм|статија}}
на врвот на статијата. Ако описот на претстојниот филм е со поопшта статија, употребете
{{иден филм|дел}}
на врвот на делот кој го опишува претстојниот филм.
Параметар за датум
Параметарот за датум се користи за да се каже кога точно е ставена предлошката на статијата. Пример за неговата употреба е
{{иден филм|статија|датум=октомври 2023}}

Поврзано[уреди извор]