Предлошка:Златен гол

Од Википедија — слободната енциклопедија

постигнат златен гол {{{1}}}'

Употреба[уреди извор]

{{златен гол|мин|белешка}}

мин
незадолжително - во која минута е даден голот.
белешка
незадолжително - „авт.“ (автогол), „пен“ (на пенал) или друга белешка за голот.

Примери[уреди извор]

  • {{златен гол}} → постигнат златен гол
  • {{златен гол|96}} → постигнат златен гол во 96-ти минута 96'
  • {{златен гол|111|авт.}} → постигнат златен гол во 111ти минута 111'  (авт.)
  • {{златен гол|115+2|пен.}} → постигнат златен гол во 115+2 минута 115+2'  (пен.)