Предлошка:ЕПК

Од Википедија — слободната енциклопедија

Предлошката се користи за наведување на Енциклопедия „Пирински край“ в два тома, Благоевград, Редакция „Енциклопедия“, 1995-1999. Постојат два параметри: првиот, кој е задолжителен, го прикажува бројот на томот (1 или 2), а вториот кој може да биде испуштен, прикажува конкретна страница од цитетот.

Некаков текст.<ref>{{ЕПК|1|321}}</ref>
Друг текст.<ref>{{ЕПК|2|38}}</ref>
Трет текст.<ref>{{ЕПК|1}}</ref>
Погрешна примена.<ref>{{ЕПК|102|2}}</ref>

Некаков текст.[1] Друг текст.[2] Трет текст.[3] Погрешна примена.[4]

  1. Енциклопедия „Пирински край“, том I. Благоевград: Редакция „Енциклопедия“. 1995. стр. 321. ISBN 954-90006-1-3.
  2. Енциклопедия „Пирински край“, том II. Благоевград: Редакция „Енциклопедия“. 1999. стр. 38. ISBN 954-90006-2-1.
  3. Енциклопедия „Пирински край“, том I. Благоевград: Редакция „Енциклопедия“. 1995. ISBN 954-90006-1-3.
  4. Енциклопедия „Пирински край“, том Укажете број на том (I или II) во првиот параметар на предлошката!. Благоевград: Редакция „Енциклопедия“. стр. 2.