Предлошка:ДелоДецЗаглавие

Од Википедија — слободната енциклопедија

Предлошкава додава прегледник и категориски изјави во категории за творечки дела од дадена деценија. Повеќе на {{ДелаДеценија прегледник}}.

Пример: {{ДелоДецЗаглавие|DecimalCentury=19|Decade=8|OrdinalCentury=20|WorkType=Филмови}}

Извод:

1930-ти 1940-ти 1950-ти 1960-ти 1970-ти 1990-ти 2000-ти 2010-ти 2020-ти 2030-ти