Предлошка:ГЛСД-автор/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија

Употреба[уреди извор]

Предлошката се употребува со вметнување на соодветните параметри при одписот на содржината. Форматот кој се користи за пополнување на описот за дозволата е следен: '''{{ГЛСД-автор|Име на дозволата |мрежно место|точно место на содржината|автор}}'''

Пример[уреди извор]

Оваа слика од мрежното место Македонска православна црква , http://www.mpc.org.mk/ .

Автор: МПЦ .
Изворна страница http://www.mpc.org.mk/MPC/ppe.asp .

Википедија има дозвола за објавување на материјали од мрежни места Македонска православна црква под условите на лиценцата ГНУ за слободна документација.

GFDL

Дадена е дозвола за копирање, дистрибуирање, и/или видоизмена на овој документ под условите на ГНУ-овата Лиценца за слободна документација, верзија 1.2 или било која понова верзија издадена од Фондацијата за слободна програмска опрема; без непроменливите делови, без текстот на предните корици, и без текстот на задните корици. Подлежи и на општите услови на употреба.