Предлошка:ГЛСД-автор

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа слика од мрежното место (името на страната треба да се наведе како прв параметар), (адресата на почетната страна треба да се наведе како втор параметар).

Автор: (авторот на сликите треба да се наведе како четврти параметар).
Изворна страница (адресата на страницата на која се наоѓаат сликите или материјалите треба да се наведат како трет параметар).

Википедија има [[Википедија:Дозволи за објавување/{{{1}}}|дозвола]] за објавување на материјали од мрежни места (име на страницата треба да се наведе како прв параметар) под условите на лиценцата ГНУ за слободна документација.

GFDL

Дадена е дозвола за копирање, дистрибуирање, и/или видоизмена на овој документ под условите на ГНУ-овата Лиценца за слободна документација, верзија 1.2 или било која понова верзија издадена од Фондацијата за слободна програмска опрема; без непроменливите делови, без текстот на предните корици, и без текстот на задните корици. Подлежи и на општите услови на употреба.

Знак = во УРЛ адресите за слики го збунуваат викирасчленувачот.
Ако знакот се појавува во адресата за слика, заменете го со кодот = .


Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Предлошката се употребува со вметнување на соодветните параметри при одписот на содржината. Форматот кој се користи за пополнување на описот за дозволата е следен: '''{{ГЛСД-автор|Име на дозволата |мрежно место|точно место на содржината|автор}}'''

Пример[уреди извор]

Оваа слика од мрежното место Македонска православна црква , http://www.mpc.org.mk/ .

Автор: МПЦ .
Изворна страница http://www.mpc.org.mk/MPC/ppe.asp .

Википедија има дозвола за објавување на материјали од мрежни места Македонска православна црква под условите на лиценцата ГНУ за слободна документација.

GFDL

Дадена е дозвола за копирање, дистрибуирање, и/или видоизмена на овој документ под условите на ГНУ-овата Лиценца за слободна документација, верзија 1.2 или било која понова верзија издадена од Фондацијата за слободна програмска опрема; без непроменливите делови, без текстот на предните корици, и без текстот на задните корици. Подлежи и на општите услови на употреба.