Предлошка:Викиодмор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Наједноставниот начин да го употребувате овој шаблпон е да ставите {{wikibreak}} на вашата корисничка страница и/или страница за разговор, и горепокажаното ќе се покажува на вашата страница, но со вашето корисничко име наместо "Викиодмор".
За да ја промените само пораката, користете {{wikibreak|message=ВашатаПорака}}, каде што ВашатаПорака е пораката која сакате да ја користите наместо основната погоре.
За повеќе опции, видете подолу.

Синтакса[уреди извор]

Сите параметри се опционални.

{{wikibreak
| [Name]
| back   =
| type   =
| message  =
| align   =
| bgcol   =
| image   =
| noimage  =
| imagesize =
| spacetype =
}}
Параметар Опис Пример и по основно
Name Вашете корисничко име или прекар. {{wikibreak | Трајче | ...}}
По основно: {{BASEPAGENAME}}
type Тип на одмор:
 1. exams (ја менува сликата и пораката)
 2. attempting (ја менува пораката)
 3. long (ја менува поракта)
 4. wikibreak, normal, short (основната порака)
{{wikibreak | type=long | ...}}
По основно: #default
back Го заменува "наскоро" во основната порака. Не се користи повеќе. {{wikibreak | back=во јануари | ...}}
По основно: наскоро
message Вашата порака наместо основната. {{wikibreak | message=Трајче е на друго место засега, но ќе ја проверува својата страница за разговор одвреме навреме. | ...}}
По основно: "Име е на краток викиодмор и ќе ѝ се врати на Википедија наскоро."
align Порамнувањето на пораката. Опциите се left, center, и right. {{wikibreak | message=Трајче е на друго место засега, но ќе ја проверува својата страница за разговор одвреме навреме. | align=left |...}}
По основно: center
bgcol Името (на пр. "beige") или HTML хексадецималната вредност (на пр. "#97AAC4") на бојата која сакате да биде позадина на предлошката. {{wikibreak ...| bgcol=pink | ...}}
Default: #F8EABA
image Име на сликата којашто сакате да се појавува
покрај пораката (изоставајќи ја претставката "Слика:").
{{wikibreak ...| image=MyImage.jpg | ...}}
Default: Sunset at Huntington Beach.jpg
noimage За да се прикажува предлошката без слика. {{wikibreak ...| noimage= | ...}}
Default: празно
spacetype Тип на кутија:

tmbox (ја прави да се прикажува како tmbox)

{{wikibreak | spacetype=tmbox | ...}}
По основно: mbox
imagesize Големина на сликата. {{wikibreak ...| imagesize=100px | ...}}
Default: 75px

Доколку не можете да се држите понастрана во текот на целиот ваш викиодмор, додајте ја следнава предлошка на вашата корисничка страница: {{Викиодмор одмор}}