Предлошка:Боја за инфокутии за јазични семејства

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кодови со боја за јазични семејства и групи.
афроазиско нигер-конгоанско нилосахарско? (укажете семејство под „fam1“)
индоевропско (укажете семејство под „fam1“ или „family“) алтајско? уралско дравидско (укажете семејство под „fam1“)
австронезиско австроазиско синотибетско хмонгмјенско (укажете семејство под „fam1“ или „family“) (укажете семејство под „fam1“ или „family“) крадајско
(укажете семејство под „fam1“ или „family“) денеенисејско? ескимско-алеутско
креолски/пиџин/мешан изолирани знаковни вештачки