Предлошка:Англиски грофовии-Податоци

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дава најнови податоци за населението и густината на населеноста на грофовиите во Англија.

Годината на којашто се однесуваат 2011 се повикува од {{English statistics year}}

Употреба:{{English cerem counties|POP=Somerset}} (или RNK=, ARE=, DEN=)