Предлошка:Албум офу

Од Википедија — слободната енциклопедија
Образложение за неслободна / праведна употреба на слика – насловна страница на музички албум или сингл - ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Пример не постои!
Проверете големи/мали бувки во насловот. Внесете го само точниот наслов на една статија без [[загради]] или друго форматирање. Исто така, можно е посочената статија да била избришана.
Опис

Ова е уметнички дизајн на омотот на {{{Article}}} . Се верува дека уметничкиот дизајн припаѓа на издавачката куќа или графичкиот уметник/уметници.

Извор

Уметничкиот дизајн може да се добие од издавачката куќа.

Статија

Пример

Користен дел

Целиот омот: бидејќи сликата е уметнички дизајн на омотот, форма на пакување на производ, потребна е целата слика за да се препознае производот, за правилно да го претстави производот замислениот бренд, а да се избегнат погрешни претстави.

Ниска резолуција?

Оваа копија е од доволна резулација за препознавање, но со пониска резолувија од оригиналниот омот. Копиите направени од неа би биле од инфериорен квалитет и несоодветни за омоти на пиратски верзии или други употреби кои би се натпреварувале со комерцијалната намена на оригиналниот дизајн.

Намена на употребата

Изберете од Infobox / Header / Other

Заменлива?

Како омот на музичко дело, сликата не е заменлива со слободна содржина; било која слика која ќе го прикаже пакувањето исто така ќе има задржани авторски права, а било која верзија која е различна од оригиналната би била несоодветна за коментар или препознавање.

Други податоци Користењето на ова лого во наведената статија е во согласност со правилата за неслободна содржина и праведна употреба според Законот за авторското право на САД, како што е опишано погоре.

Лиценцирање[уреди извор]

Copyrighted

Ова е слика на насловна страница на музички албум или сингл, и авторските права за него најверојатно ги поседува или издавачот на албумот или уметникот (уметниците) што ја продуцирале односната музика или уметничко дело. Се верува дека употребата на слики на насловни на албуми или синглови кои се намалени и со мала резолуција

На подигачот: ве молиме додадете детално објаснување за праведната употреба при секоја употреба, како што е опишано на Википедија:Страница за опис на слика, како и изворот на делото и информации за авторските права.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Оваа предлошка е наменет за да им помогне на корисниците да пишуваат објаснувања за праведна употреба за неслободни логоа, како што се бара со Википедија:Неслободна содржина. Вметнете ја оваа предлошка во страницата на сликата, по еднаш за секоја статија во којашто се користи сликата на омотот.

Ве молиме користете ја заштитената содржина одговорно и во согласност со начелата на Википедија. Самата предлошка не ја сочинува праведната употреба на омотот, туку само ви помага да наведете зошто мислите дека е соодветно да се користи на одредените места.

Синтакса[уреди извор]

(копирајте го ова на страницата за сликата)

{{Албум офу
<!-- ОСНОВНИ ИНФОРМАЦИИ, ОВИЕ МОРА ДА СЕ ПОПОЛНАТ -->
| Article      = 
| Use        = <!-- Изберете: Infobox / Header / Section / Artist / друго (објаснете во Purpose) --> 
<!-- ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ -->
| Name       = 
| Artist      = 
| Label       = 
| Graphic Artist  = 
| Item       = 
| Type       = 
| Website      = 
| Owner       = 
| Commentary    = 
<!--ПАРАМЕТРИ ЗА ИЗМЕНА НА ПОСТОЕЧКИ ИНФОРМАЦИИ -->
| Description    = 
| Source      = 
| Portion      = 
| Low resolution  = 
| Purpose      = <!-- Мора да биде објаснето ако во Use не е Infobox / Header / Section / Artist -->
| Replaceability  = 
| Other information = 
}}

Подробни информации за употреба (на англиски)[уреди извор]

This template is to help users write fair use rationales for non-free album covers and other music cover art as required by WP:NFC and WP:FURG. Include this in the File page before the {{Non-free album cover}} template, once for each time you insert the album cover art image into an article.


Please use copyrighted content responsibly and in accordance with Wikipedia policy. A template alone does not make cover art fair to use. It merely helps you state why you think it is appropriate.

This template is optimized for album cover art used in the article about the album. Other contexts may work, but it may not. Before saving, try the "preview" feature to review the text produced by this template. Be sure the language is true and complete. If not consider using the override fields or a hand-written justification.

Syntax[уреди извор]

(copy this to your image page)

{{Non-free use rationale album cover
| Article      = 
| Use        = <!-- Изберете: Infobox / Header / Section / Artist / друго (објаснете во Purpose) --> 
<!-- ADDITIONAL INFORMATION -->
| Name       = 
| Artist      = 
| Label       = 
| Graphic Artist  = 
| Item       = 
| Type       = 
| Website      = 
| Owner       = 
| Commentary    = 
<!--OVERRIDE FIELDS -->
| Description    = 
| Source      = 
| Portion      = 
| Low resolution  = 
| Purpose      = <!-- Must be specified if Use is not Infobox / Header / Section / Artist -->
| Replaceability  = 
| Other information = 
}}

Fields:

 • Article - Article name, no brackets
 • Use - How is the image used in the article? Choose one
Infobox - in the infobox for the article about the album / work
Header - top of article about the album / work
Other - some other use. Describe in "Purpose"

 • Name - Name of work / album if different than article
 • Artist - Musician's name
 • Label -
 • Graphic Artist - If known
 • Item - What is the artwork? Front cover? Back cover? Etc.
 • Type - What kind of music format? CD? Album? Etc.
 • Website - If taken from the web, where?
 • Owner - Who owns the copyright, if known
 • Commentary - Discuss any commentary in the article about the cover art itself.

 • Description = Additional information about album or artwork
 • Source = If not from the website, specifically where and how did you get the image?
 • Portion = If you did not use the whole cover, what part did you use and why?
 • Low resolution = If the image is unusually large or small, why?
 • Purpose = If use is not one of the above categories, explain how you use it.
 • Replaceability = Explain why the image can't be replaced with free use, if boilerplate explanations aren't accurate
 • Other information = Any other information you think helps the image's fair use case

Usage Notes:

 • Do not use both Website and Source, or the website's link will be corrupted.