Предлошка:Албумнасловна

Од Википедија — слободната енциклопедија
Copyrighted

Ова е слика на насловна страница на музички албум или сингл, и авторските права за него најверојатно ги поседува или издавачот на албумот или уметникот (уметниците) што ја продуцирале односната музика или уметничко дело. Се верува дека употребата на слики на насловни на албуми или синглови кои се намалени и со мала резолуција

На подигачот: ве молиме додадете детално објаснување за праведната употреба при секоја употреба, како што е опишано на Википедија:Страница за опис на слика, како и изворот на делото и информации за авторските права.